|
Recept na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem
Recept na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem je zařazen v kategorii dietní recepty - redukční.
K přípravě Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na lasagne na 3 - 4 porce: 100 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g žitné celozrnné mouky - nebo můžeme použít jen 200 g celozrnné pšeničné, mám vyzkoušeno i z grahamové. Dále 1 vejce a trošku studené vody, zhruba 80 ml - dle potřeby, trošku jakékoliv mouky na podsypání válu. Na masovou směs na 1 porci: 100 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků, 20 g cibule, 40 g čerstvé papriky, 50 g rajčat, 50 g cukety, 7 g česneku, 20 g kvalitního kečupu nebo drcená rajčata - 1 lžíce, 5 g hladké mouky - 1 lžička, sůl, čerstvě mletý pepř, provensálské koření, špetka přírodního sladidla ze stévie - možno i vynechat, 10 - 15 g tvrdého sýru do 30% t.v.s, 1/2 menší lžičky oleje - jen na potření dna. Místo čerstvé zeleniny můžeme použít zeleninové steril. lečo a taktéž si můžeme udělat směs pikantnější s použitím nějaké chilli pasty nebo přidáním feferonů..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem
Recept na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem: Těstoviny: V míse si smícháme mouky, přidáme vejce, trošku vody a zpracujeme trochu tužší, ale pořád ještě vláčné těsto. Zabalíme do fólie a necháme chvíli odležet. Pak rozdělíme na asi 3 díly a každý díl vyvalíme na tenkou placku a kráječem na pizzu nebo jinak si nakrájíme čtverce o velikosti zapékací misky. Schnout je nenecháváme, použijeme je hned. Pokud vše nevyužijeme, tak doporučuji nakrájet spíš na menší tvary - široké nudle a na utěrce usušit. Dá se udělat taktéž strouhání, usušit a pak např. uvařit a přidat do guláše, perkeltu apd. Masová směs: Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme a prudce orestujeme na pánvi,kde jsme dno jen jemně zastříkli olejem.. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek , chvíli ještě opékáme a pak přidáme nakrájenou papriku, cuketu, oloupané nakrájené rajče, kečup, provensálské koření, přidáme trochu vody a zhruba 5 minut dusíme. Následně směs zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a velmi zvolna necháme dusit, aby se šťáva provařila a vše bylo měkké. Podle potřeby dochutíme, případně dosladíme. Šťáva nemá být moc hustá, ale ani moc řídká. Na dno jednoporcového pekáčku dáme trošku masové šťávy bez masa i zeleniny, položíme těstovinový plátek, na něho maso s trochou šťávy a dále vrstvíme. Nakonec poslední plátek nahoře potřeme troškou šťávy a posypeme sýrem. Vše přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby zhruba na 30 minut - dle potřeby.
Poznámka k receptu na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem: Klasické lasagne jsou velice kalorické, takže tento recept oceňuji
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 14.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Redukční
- Suroviny: Na lasagne na 3 - 4 porce: 100 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g žitné celozrnné mouky - nebo můžeme použít jen 200 g celozrnné pšeničné, mám vyzkoušeno i z grahamové. Dále 1 vejce a trošku studené vody, zhruba 80 ml - dle potřeby, trošku jakékoliv mouky na podsypání válu. Na masovou směs na 1 porci: 100 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků, 20 g cibule, 40 g čerstvé papriky, 50 g rajčat, 50 g cukety, 7 g česneku, 20 g kvalitního kečupu nebo drcená rajčata - 1 lžíce, 5 g hladké mouky - 1 lžička, sůl, čerstvě mletý pepř, provensálské koření, špetka přírodního sladidla ze stévie - možno i vynechat, 10 - 15 g tvrdého sýru do 30% t.v.s, 1/2 menší lžičky oleje - jen na potření dna. Místo čerstvé zeleniny můžeme použít zeleninové steril. lečo a taktéž si můžeme udělat směs pikantnější s použitím nějaké chilli pasty nebo přidáním feferonů.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí celozrnné lasagne zapečené s kuřecím masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|