|
Recept na Domácí bujón do zásoby
Recept na Domácí bujón do zásoby je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Domácí bujón do zásoby budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Budu psát i ve variantách. 3 kg hovězích kostí , pokud možno tak harfy. Na hovězí 2 slepice každá asi 1,2 kg nebo jedna masová i přes tři kg. Na slepičí 3.kg kuřecí kosti a kůže. Na kuřecí Při zpracování masa jedno jakého si odkládejte odřezky a kosti do sáčku uložte do mrazáku ty potom přidejte . Sůl podle potřeby 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 4 ks. mrkve 2.ks kořen petržele celer velikosti jablka 2 ks. cibule Svazek natě petržele a celeru. Sáčky na ledové kuličky a nebo tvořítka na ledové kostky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí bujón do zásoby
Recept na Domácí bujón do zásoby: Vezmi hrnec 5 a více litrů. Kosti nasekej. Slepice naporcuj na kusy. Kosti oper řádně ve studené vodě a dej do hrnce. Zalij to vše studenou vodou a dejte vařit nejprve prudkým varem a jakmile začne voda vřít, tak uber na výkonu a nech táhnout tu polívku asi tři hodinky. Nezapomeňte odebírat pěnu. Po hodině mírného varu vlož očištěnou a na kusy pokrájenou zeleninu, natě a koření. Po další hodině zeleninu a natě vyndej a vyhoď nebo dej psovi do žrádla. Nakonec vyhoďte i to koření a polévku osolte. Já dávám koření do čajového vajíčka, abych nemusel lovit. Vař to ještě hodinu a dolívej horkou vodu, aby to bylo potopené. Po třech hodinách vyndej kosti. Nech to obrat tátovi. Slepice ober a maso nech do omáčky. Polévku nech vychladnout a dej do lednice, aby tuk na povrchu ztuhnul . Druhý den seber ten tuk a polévku přeceď přes husté síto nebo plátno a dej znova vařit. Vař tak dlouho, až je té polévky jenom asi tři čtvrti až půl litru. Pokud necháš tu polévku vychladnout, tak ztuhne jako rosol. Velice chladnou polévku, teď už bujón, nalij do sáčku na ledové kuličky a dej do mrazáku. Kdykoliv pak vezmi ten zmrzlý bujon, dej do hrnce, dolij vodou, přidej osmaženou zeleninu a zavářku, třeba knedlíčky z jater .
Poznámka k receptu na Domácí bujón do zásoby: Nejlépe z hovězích, přidají polévce na síle a chuti. Budeš mít dobrou a rychle vařenou polévku. S vejcem, smaženou strouhanou zeleninou a krupicí je milionová, že je to tak.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí bujón do zásoby, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 28.04.2010
- Počet porcí: 4-5 skleničky
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Budu psát i ve variantách. 3 kg hovězích kostí , pokud možno tak harfy. Na hovězí 2 slepice každá asi 1,2 kg nebo jedna masová i přes tři kg. Na slepičí 3.kg kuřecí kosti a kůže. Na kuřecí Při zpracování masa jedno jakého si odkládejte odřezky a kosti do sáčku uložte do mrazáku ty potom přidejte . Sůl podle potřeby 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 4 ks. mrkve 2.ks kořen petržele celer velikosti jablka 2 ks. cibule Svazek natě petržele a celeru. Sáčky na ledové kuličky a nebo tvořítka na ledové kostky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí bujón do zásoby,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí bujón do zásoby - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí bujón do zásoby
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|