|
Recept na Domáci bagel s hovezím a skvelou medovo-horčičnou omáčkou
Recept na Domáci bagel s hovezím a skvelou medovo-horčičnou omáčkou je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Domáci bagel s hovezím a skvelou medovo-horčičnou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na domace bagle: - 125g hladkej múky - 125g celozrnnej múky - 10g čerstvého droždia - 1 PL kryštálového cukru - 30ml rastlinného oleja - 150ml vody - 1 vajíčko - soľ - sezam na posypanie a rozšľahané vajíčko na potretie Na zvysok receptu: - 400g hovädzieho mäsa. ja som použila hovädzie pliecko - 30g dijonskej horčice - 14g medu - 1/2 zväzku pažítky - 100g smotanového syru (nátierkový alebo usmievavú kravičku :) - 100g cheddaru alebo ementálu - šalát - 4 kyslé uhorky - 12 sušených paradajok v olivovom náleve.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domáci bagel s hovezím a skvelou medovo-horčičnou omáčkou
Recept na Domáci bagel s hovezím a skvelou medovo-horčičnou omáčkou: Olej nalejeme do menšieho pohárika alebo mištičky a krátko zohrejeme v mikrovlnke. Pridáme kryštáľový cukor a premiešame, až kým sa cukor nerozpustí. Do oleja pridáme droždie, pomiešame, až kým sa nerozpustí. Necháme v teple asi 10min odstáť. Hladkú a celozrnnú múku zmiešame v miske, pridáme asi 1KL soli a premiešame. Pridáme olej s droždím, vajíčko a začneme miesiť. Postupne pridávame vodu, až kým nedostaneme hladké, vláčne cesto. Cesto vložíme do misky vytretej olejom, cesto zvrchu a zo strán jemne potrieme trochou oleja, misku prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme v teple vykysnúť minimálne 1hodinu. Keď si cesto poriadne oddýchlo, rozdelíme ho na 4 častí. Každú časť spracujeme na valček dlhý asi 15cm a jeho oba konce spojíme tak, aby sme dostali prstenec. Necháme ešte 30min vykysnúť. Rúru predhreme na 190°C Do väčšieho hrnca dáme vrieť vodu. Vykysnutý bagel vhodíme na 1min do vriacej vody (ja som po 30sek bagel vo vriacej vode otočila, nech sa prevarí aj horná časť), bagel vyberieme na papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Opakujeme so všetkými bagelmi. Vloźíme do predhriatej rúry a necháme piecť dozlatista asi 20minút. No a po pečive prišla príprava druhej polovice receptu: Nemám zvyk hovädzie mäso pred opekaním soliť, ale už som tento postup niekde videla, tak reku, nadišiel ten správny okamih ho vyskúšať. Takže hovädzie mäso posolím z oboch strán. Rúru predhrejeme na 200°C a zo skrinky si vyberieme pekáčik a alobal. Do panvice si šplechneme trošku oleja a počkáme, kým sa nerozohrejem. Hovädzie mäso zrýchla z oboch strán opečieme a vložíme do pekáčika. Celé prikryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry na 8min. Po 8min pekáčik vyberieme a necháme trošku vychladnúť. Kým bude mäsko hotové, vloźíme krémový syr spolu so strúhaným tvrdým syrom do menšieho hrnčeka a necháme roztopiť. Ak tomu treba pomôcť, môžme priliať trošičku mlieka. Ak chcete mať úplne hladkú omáčku, môžete ju krátko pomixovať. Syrovú omáčku odstavíme. Med zmiešame s dijonskou horčicou, pridáme nadrobno nakrájanú pažítku a celé primiešame k odstavenej syrovej omáčke. Kyslé uhorky nakrájame na kolieska. Lepene sušených paradajok nakrájame na pásiky. Šalát umyjeme pod studenou vodou a ručne ho natrháme na menšie kúsky.Hovädzie mäso nakrájame na kúsky, všetko podľa vlastnej nálady či veľkosti baglov :) No a ideme do poslednej fáze: Bagel rozkrojíme na polovicu. Každú polovicu natrieme medovo-horčičovo-syrovou omáčkou. Pridáme kolieska kyslých uhoriek, pásiky sušených paradajok, kúsky šalátu. Na šalát poukladáme mäso nakrájané na kúsky a prikryjeme druhou polovicou pečiva. Dobrú chut!
Poznámka k receptu na Domáci bagel s hovezím a skvelou medovo-horčičnou omáčkou: Bagle mozete samozrejme aj zakupit hotove, ale ked mate radi tak ako ja domacu vyrobu (nie je nic lepsie), mate aspon recept a postup :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domáci bagel s hovezím a skvelou medovo-horčičnou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sislik (silvia)
- Datum vložení: 04.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Na domace bagle: - 125g hladkej múky - 125g celozrnnej múky - 10g čerstvého droždia - 1 PL kryštálového cukru - 30ml rastlinného oleja - 150ml vody - 1 vajíčko - soľ - sezam na posypanie a rozšľahané vajíčko na potretie Na zvysok receptu: - 400g hovädzieho mäsa. ja som použila hovädzie pliecko - 30g dijonskej horčice - 14g medu - 1/2 zväzku pažítky - 100g smotanového syru (nátierkový alebo usmievavú kravičku :) - 100g cheddaru alebo ementálu - šalát - 4 kyslé uhorky - 12 sušených paradajok v olivovom náleve
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domáci bagel s hovezím a skvelou medovo-horčičnou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domáci bagel s hovezím a skvelou medovo-horčičnou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domáci bagel s hovezím a skvelou medovo-horčičnou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|