|
Recept na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk
Recept na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g žitné chlebové mouky 200 g pšeničné chlebové mouky 50 g celozrné žitné (pšeničné) mouky nebo rozmixovaných vloček 2 lžíce slunečnicového semínka 1 lžíce hnědého (zlatého) lnu 1 lžíce světlého sezamu 1 lžíce černého sezamu 1/2 kostky nebo 1 sáček suchého droždí 1/2 kávové lžičky soli 1/4 lžičky kmínu(nemusí být) 1 lžička jablečného octa 2a1/2 až 3 dl vlažné vody(u čerstvého droždí1/2 lžičky cukru na kvásek) 1/2 dl vody a 1 lžička soli na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk
Recept na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk: Suché droždí: vše sypké promícháme a přilijeme vodu s octem. Nevím jak vy dámy, ale já v tuto chvíli nasadím techniku a těsto nechám hnětačem důkladně prohníst), těsto vyklopíme na pomoučněné prkénko, pokud je těsto příliš řídké a lepí se, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, vytvarujeme válec a vložíme do formy nebo na pečící papír na plech, chléb necháme hodinu kynout na teplém místě, před vložením do trouby potřeme slanou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 25 min, lépe prozkoumat špejlí, hned po vyjmutí z trouby opět potřeme slanou vodou. Čerstvé droždí: ve vlažné vodě rozmícháme cukr a rozdrobené droždí, ve chvíli, kdy voda začne perlit nalijeme do moučné směsi, přidáme ocet, vše ostatní jako u suchého droždí.
Poznámka k receptu na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk: Olej obsažený v semínkách je rozhodně zdravější než uměle tužené margaríny.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kralka005 (Ivana Králová)
- Datum vložení: 21.12.2010
- Počet porcí: asi 750g
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 150 g žitné chlebové mouky 200 g pšeničné chlebové mouky 50 g celozrné žitné (pšeničné) mouky nebo rozmixovaných vloček 2 lžíce slunečnicového semínka 1 lžíce hnědého (zlatého) lnu 1 lžíce světlého sezamu 1 lžíce černého sezamu 1/2 kostky nebo 1 sáček suchého droždí 1/2 kávové lžičky soli 1/4 lžičky kmínu(nemusí být) 1 lžička jablečného octa 2a1/2 až 3 dl vlažné vody(u čerstvého droždí1/2 lžičky cukru na kvásek) 1/2 dl vody a 1 lžička soli na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobrý chléb na který už nemusíte mazat tuk
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|