|
Recept na Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky
Recept na Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 + 1/2 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1/2 hrnku vlažného mléka 1/2 hrnku oleje 2 celá vejce 1 prášek do pečiva 1-2 PL brusinkového džemu ( ale nemusí být ) Na krém: 1 velký broskvový kompot, nebo 1 meruňkový kompot ( půlené ovoce ) 1 smetana ke šlehání 1 puding vanilka nebo 1 pudink kokos Oetker bez vaření 1 ztužovač šlehačky 1 Pl kokosu nebo 1 PL mletých oříšků na posypaní čokoláda na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky
Recept na Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky: V míse si promícháme všechny ingredience na těsto. Nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180°C po dobu 15 minut ( max 20 minut do růžova ). Kompot, pundink, šlehačku a ztužovač nalijeme do sklenice se šroubovacím víčkem a třepeme v rytmu rumby nebo ča-ča až do úplného zhoustnutí. Takže si můžeme pěkně po kuchyni zatančit. Pokud jsme ale už rumbu nebo ča-ču zapomněli, tak si i můžeme zacvičit i jinak. Pak rozetřeme na vychladlý moučníček ještě džemíček ( ale není nutné, to jen já jsem si ho přidala bez dovolení pana Trošky ) a pak naneseme krém na moučník, rozetřeme jej a eventuálně posypeme ještě strouhanými oříšky nebo kokosem, dál zdobíme podle chutí princezny Krasomily a Vás doma.
Poznámka k receptu na Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky: Pak neseme moučníček na stůl a nezbude za chvíli po hlasitém mlaskání a olizování prstů již ani kousek. Tento zákusek se prý tvořil při natáčení princezny Krasomily, připravovala ho paní Stáňa Čermáková. Vím, že je zde podobná roláda, ale nedalo mi to zkusit jinak podle Zdeňka Trošky, kterého mám moc ráda.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 03.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 1 + 1/2 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1/2 hrnku vlažného mléka 1/2 hrnku oleje 2 celá vejce 1 prášek do pečiva 1-2 PL brusinkového džemu ( ale nemusí být ) Na krém: 1 velký broskvový kompot, nebo 1 meruňkový kompot ( půlené ovoce ) 1 smetana ke šlehání 1 puding vanilka nebo 1 pudink kokos Oetker bez vaření 1 ztužovač šlehačky 1 Pl kokosu nebo 1 PL mletých oříšků na posypaní čokoláda na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobrota princezny krasomily podle zdeňka trošky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|