|
Recept na Dobře naložený králík
Recept na Dobře naložený králík je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Dobře naložený králík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Králík asi 2200g (nebo jeho část), 500g vepřový bůček, 100g slaniny, 3 lžíce sádla, 1 hlava velkého česneku, 1 velká cibule, 1střední mrkev, 1 menší kořen petržele, kousek celeru, sůl, pepř, špetka kmínu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dobře naložený králík
Recept na Dobře naložený králík: Králíka den před pečením napícháme injekční stříkačkou v masitých místech česnekovým výluhem (nastrouhaný česnek se solí a vodou a scezený). Prošpikujeme slaninou na masitých místech a uložíme cca na 24 hod. do chladna. Zbylou drť a česnekovou vodu užijeme na podlití. Druhý den králíka naporcujeme, ještě osolíme a potřeme česnekem a opepříme. Vložíme do pekáče a vložíme i bůček a pár lžic sádla. Zalijeme zbylým výluhem s trochou vody. Přidáme špetku kmínu a pečeme přikryté v troubě na 165 - 170°C. Průběžně podléváme. Asi po jedné hodině obložíme maso nahrubo nastrouhanou zeleninou a cibulí a ještě asi 30 min přikryté pečeme. Pak zkusíme maso, je-li měkké, odkryjeme a dopečeme do růžova. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím, jak kysaným, ale i bílým. Lze jíst i s bramborem.
Poznámka k receptu na Dobře naložený králík: Takto předem upravený králík je velice křehký a jen se rozsejpá. Je to sice trochu více práce a času, ale stojí to za to. Jsem si vědom, že receptů na pečeného králíka je na TOP mnoho, ale stejně to risknu a když nic, tak aspoň to připomenu. Druhý den se udělá z případně zbylého masa a ostatních surovin nakrájený MIŠ-MAŠ a přihřeje ve zbylém výpeku. U nás tomu říkáme "Rodinné štěstí".
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobře naložený králík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dle velikosti králika a bůčku
- Datum vložení: 30.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Králík asi 2200g (nebo jeho část), 500g vepřový bůček, 100g slaniny, 3 lžíce sádla, 1 hlava velkého česneku, 1 velká cibule, 1střední mrkev, 1 menší kořen petržele, kousek celeru, sůl, pepř, špetka kmínu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobře naložený králík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobře naložený králík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobře naložený králík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|