|
Recept na Dobré chlebové"večky"II.
Recept na Dobré chlebové"večky"II. je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Dobré chlebové"večky"II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml kefíru 2 PL sádla 1 cibule 1 a 1/2 nožky trampského cigára(50 cm) 1 PL nasekaného libečku(měla jsem mražený) 1 KL krupičkového cukru 2 KL soli 1 PL octa 200 g žitné tmavé chlebové mouky 1 PL slunečnicových semínek 1 KL celého kmínu 300 g hladké mouky 40 g čerstvých kvasnic celý kmín a hrubozrná sůl na posypání povrchu veček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dobré chlebové"večky"II.
Recept na Dobré chlebové"večky"II.: Na 2 polévkových lžících sádla si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a nakrájené cigárko,přidáme nasekaný libeček a směs dáme vychladit. Do pekárny naložíme kefír,žloutek,sůl,cukr,ocet,osmaženou cibulku s uzeninou a libečkem,žitnou mouku,semínka,kmín,hladkou mouku,kvasnice a zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto přendáme na pracovní podložku,kde ještě trochu propracujeme,vyválíme 2 večky,přendáme na pečící podložku na plech a necháme 15 minut přikryté utěrkou kynout.Pak potřeme rozšlehaným bílkem,posypeme kmínem a hrubozrnou solí a dáme do předehřáté trouby na 3/4 stupeň-mám plyn tak asi 175 st.na 15 mnut péct.Pak zkusíme špejlí,je-li hotovo a těsto se na špejli nelepí,vytáhneme z trouby a přendáme na roštovou podložku vychladit.
Poznámka k receptu na Dobré chlebové"večky"II.: Večky chutnají výborně:-)nemusí se ničím mazat-a jako příloha k dobré přesnídávkové polévce,mňam :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobré chlebové"večky"II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 29.04.2011
- Počet porcí: 35 nakrájených plátků 2 cm silných
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 250 ml kefíru 2 PL sádla 1 cibule 1 a 1/2 nožky trampského cigára(50 cm) 1 PL nasekaného libečku(měla jsem mražený) 1 KL krupičkového cukru 2 KL soli 1 PL octa 200 g žitné tmavé chlebové mouky 1 PL slunečnicových semínek 1 KL celého kmínu 300 g hladké mouky 40 g čerstvých kvasnic celý kmín a hrubozrná sůl na posypání povrchu veček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobré chlebové"večky"ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobré chlebové"večky"II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobré chlebové"večky"II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|