|
Recept na Dobré chlebové"večky"
Recept na Dobré chlebové"večky" je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Dobré chlebové"večky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml kefíru 1 žloutek 2 PL sádla(dala jsem škvarkové) 1 KL cukru krupička 2 KL soli 1 KL octa 200 g žitné tmavé chlebové mouky 1 PL slunečnicových semínek 1 KL sezamových semínek 1 KL celého kmínu 300 g hladké mouky 40 g čerstvých kvasnic.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dobré chlebové"večky"
Recept na Dobré chlebové"večky": Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak,jak jsou v postupu napsány pod sebou a zvolíme program Těsto-hnětení a kynutí těsta bez pečení.Po ukončení kynutí přendáme těsto na vál,nebo silikon.podložku,rozdělíme na dvě části,ještě trošku propracujeme,utvoříme dvě menší večky,přendáme na plech s pečící podložkou a necháme pod utěrkou ještě 15 minut kynout.Pak večky potřeme bílkem,dáme do předehřáté trouby a pečeme na 3/4 výkon(já mám plyn)10 minut.Každá trouba peče jinak-je třeba raději pohlídat.Po upečení ihned přendáme na mřížku vystydnout.
Poznámka k receptu na Dobré chlebové"večky": Pekla jsem včera odpoledne,recept dávám až dnes,nevěděla jsem,bude-li pečivo použitelné i druhý den:-)Ano i dnes je krásně měkoučké.Původně měly být rohlíky,ale došla mi hl.mouka,tak jsem zkusila tuto kombinaci i se semínky.Určitě je tady hodně takových receptů,ale tohle nám taky chutná.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobré chlebové"večky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 29.04.2011
- Počet porcí: 36-40 nakrájených plátků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 250 ml kefíru 1 žloutek 2 PL sádla(dala jsem škvarkové) 1 KL cukru krupička 2 KL soli 1 KL octa 200 g žitné tmavé chlebové mouky 1 PL slunečnicových semínek 1 KL sezamových semínek 1 KL celého kmínu 300 g hladké mouky 40 g čerstvých kvasnic
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobré chlebové"večky",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobré chlebové"večky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobré chlebové"večky"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|