RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dobré bramborové knedlíky - podrobně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dobré bramborové knedlíky - podrobně, recepty Dobré bramborové knedlíky - podrobně, Dobré, bramborové, knedlíky, -, podrobně


Recept na Dobré bramborové knedlíky - podrobně

Recept na Dobré bramborové knedlíky - podrobně je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Dobré bramborové knedlíky - podrobně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Brambory vařené 1 kg (netto), vejce 2 ks, sůl 2 lžičky, krupička dětská 100 g, mouka hrubá 100 g, solamyl lžíce (nemusí být). Voda na uvaření + sůl..

Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Zvětšit obrázek

Recept na Dobré bramborové knedlíky - podrobně

Recept na Dobré bramborové knedlíky - podrobně:
Brambory uvaříme ve slupce skoro do měkka, ihned poté slijeme a necháme úplně vychladnout (oni ještě tím horkem dojdou). Poté brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál, pak brambory posypeme krupičkou,moukou a solamylem,osolíme přidáme vejce a vše zpracujeme v pevné těsto -pokud je potřeba přidáváme mouku i krupičku ve stejné množství. Těsto má být pevné, skoro nelepivé a pokud do něj uděláme důlek, má držet tvar asi jako v plastelíně. Těsto zpracováváme rychle ! - dlouhým hnětením řídne (tak jako většina bramborových těst). Hotové těsto rozdělíme na tři stejné díly, z každého uděláme bochánek, který hned rozválíme do tvaru knedlíku (podsypávám hrubou moukou) a okamžitě dáváme do vroucí vody. Knedlíky nám klesnou ke dnu, tak je opatrně za pár sekund vařečkou odlepíme ode dna a od sebe, přiklopíme a vaříme středním varem 9 min., poté je vařečkou otočíme, znovu přiklopíme a vaříme dalších 9 min. Poté jeden knedlík vyjmeme (prkýnkem,podběrkou na knedle,..), rozkrojíme nití vejpůl a podíváme se jestli je těsto uprostřed knedlíku uvařené - pakliže není, knedlík hned vrátíme do vroucí vody k ostatním a ještě chvíli povaříme. !!! Vodu na knedlíky dáme vařit před zpracováním surovin, aby jsme je pak mohli ihned přendat do vroucí osolené vody !!! Když dělám z těsta šištičky, vložím je do vroucí vody, opatrně promíchám a minutku po vyplavání na povrch je vyndavám - jsou uvařené.

Poznámka k receptu na Dobré bramborové knedlíky - podrobně:
Z tohoto těsta dělám knedlíky, noky, šištičky, .... už hodně let a pokud z uvařených brambor přímo neteče voda (špatná odrůda, nebo brambory), tak se vždy povedou. Brambory na knedlíky si vařím nejraději večer, do rána vychladnou a můžu z nich v klidu dělat. Brambory nevařím úplně do měkka - 1. ještě dojdou a za 2. knedlíky nemají tendenci se pak rozvářet. Recept asi vypadá dlouze a složitě, ale je jen podrobně rozepsaný, aby se i začínající kuchařinky orientovali co a jak ;-).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobré bramborové knedlíky - podrobně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 03.11.2009
  • Počet porcí: 3 šišky knedlíků
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: Brambory vařené 1 kg (netto), vejce 2 ks, sůl 2 lžičky, krupička dětská 100 g, mouka hrubá 100 g, solamyl lžíce (nemusí být). Voda na uvaření + sůl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobré bramborové knedlíky - podrobně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobré bramborové knedlíky - podrobně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobré bramborové knedlíky - podrobně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist