|
Recept na Doboš
Recept na Doboš je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Doboš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 3 vejce 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku cukru krupice 3/4 hrnku polohrubé mouky Krém: 150g tmavé čokolády 150g másla 2pl mléka 150g moučkového cukru Poleva: 1/2 hrnku třtinového cukru 4pl vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Doboš
Recept na Doboš: Na korpus si v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, nejméně 10 minut. Opatrně vmícháme mouku, vlejeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 8-10minut. Necháme zcela vychladnout na mřížce a odstraníme papír. Čokoládu nalámeme, přidáme mléko, necháme rozpustit a mírně vychladnout. Máslo a cukr vyšleháme přidáme čokoládu a pořádně vyšleháme v hladký krém. Vychladlý korpus rozdělíme na 4 dílky, tři natřeme krémem a skládáme na sebe, vrchní díl nenatíráme. Potřeme i boky, trochu krému si necháme stranou na ozdobu. V kastrolku si rozpustíme cukr s vodou, pozvolna vaříme na konzistenci sirupu. Horký sirup natřeme na horní díl, nožem naznačíme kde budeme řezat. Dozdobíme krémem.
Poznámka k receptu na Doboš: Recept jsem si upravila z knihy Lahodná čokoláda
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Doboš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nofrona (nofrona)
- Datum vložení: 25.12.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Korpus: 3 vejce 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku cukru krupice 3/4 hrnku polohrubé mouky Krém: 150g tmavé čokolády 150g másla 2pl mléka 150g moučkového cukru Poleva: 1/2 hrnku třtinového cukru 4pl vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na doboš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Doboš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Doboš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|