|
Recept na Divoké vepřové srdce
Recept na Divoké vepřové srdce je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Divoké vepřové srdce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 vepřové srdce 2 větší cibule 100 g slaniny... nebo špeku 2 stroužky česneku kořenová zelenina...1 mrkev, 1 petržel, 1/3 celeru 1 kysaná smetana 200 ml 1 lžíce plnotučné hořčice 1 lžíce rybízového želé... nebo džemu 2 lžíce hladké mouky 1 lžička divokého koření 5 kuliček jalovce 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 3 bobkové listy štipec tymiánu štipec rozmarýnu citronová šťáva dle potřeby a chuti 1 lžíci brusinek na každou porci...nemusí být olej sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Divoké vepřové srdce
Recept na Divoké vepřové srdce: Cibule nakrájené nadrobno osmažíme na oleji, srdce si protkneme krychličkami slaniny, osolíme a zprudka osmažíme ze všech stran. Pak zalijeme vývarem, nebo vodou, aby bylo srdce ponořeno. K němu přidáme všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka, celer na kousky a veškeré koření-na divočinu, rozmarýn, pepř, tymián, jalovec, nové koření, bobkové listy a hořčici, česnek, rybízové želé, osolíme a necháme déle dusit, dokud nebude srdce měkké. Po uvaření si ho vyndáme na prkénko, omáčku přecedíme, vyndáme koření(můžeme ho vařit ve vajíčku, nebo v gáze) a všechno ostatní rozmixujeme. Do zakysané smetany přidáme naběračku omáčky s moukou, hodně promícháme-můžeme použít ruční mixer, vlijeme do omáčky a zahustíme. Necháme tak 10 minut převařovat, zatím si nakrájíme srdíčko na plátky a vrátíme ho do omáčky, dochutíme solí, rybízovým želé(džemem) a citronovou šťávou dle chuti každého. Při servírování můžeme použít brusinky na ozdobu a chuť.
Poznámka k receptu na Divoké vepřové srdce: Srdce na divoko jsem nikdy nedělala, tak jsem to vyzkoušela a budu dělat častěji, je to výborné a srdce má dobré, jemné maso. Podává se s knedlíkama. Na srdce s divočinou jsem použila Pomalý hrnec!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Divoké vepřové srdce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 09.01.2013
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 1 vepřové srdce 2 větší cibule 100 g slaniny... nebo špeku 2 stroužky česneku kořenová zelenina...1 mrkev, 1 petržel, 1/3 celeru 1 kysaná smetana 200 ml 1 lžíce plnotučné hořčice 1 lžíce rybízového želé... nebo džemu 2 lžíce hladké mouky 1 lžička divokého koření 5 kuliček jalovce 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 3 bobkové listy štipec tymiánu štipec rozmarýnu citronová šťáva dle potřeby a chuti 1 lžíci brusinek na každou porci...nemusí být olej sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na divoké vepřové srdce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Divoké vepřové srdce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Divoké vepřové srdce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|