|
Recept na Divočák s rozmarýnem
Recept na Divočák s rozmarýnem je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Divočák s rozmarýnem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Maso s divočáka/já měl kýtu/, 50g slaniny, 6 str.česneku, 2 lžíce sádla, 2 lžíce oleje, 1 velkou cibuli, 1 malou mrkvičku, kousek! celeru, kousek! koř. petržele, 3 větvičky rozmarýnu, 1 Masox, špetka muškátu, špetka drceného kmínu, + trochu koření prodávaných v sáčcích již namíchané.: Na vepřové maso, Na steak, Gyros..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Divočák s rozmarýnem
Recept na Divočák s rozmarýnem: 1/ Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku. 2/ Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a necháme cca 30 min v chladu odpočinout. 3/ V této době nakrájíme cibuli a nastrouháme kořenou zeleninu. 4/ Silně rozpálíme na hlubší pánvi sádlo a maso na něm ze všech stran /každou cca 3 min./ opečeme, aby se uzavřelo. 5/ Pekáč na kachnu vylejeme trochou oleje a uděláme ze zeleniny lůžko, do kterého položíme orestované maso. 6/ Do výpeku v pánvičce nalijeme vodu a rozpustíme Masox, kterým podlijeme maso divočáka v pekáčku. Přidáme rozmarýn. 7/ Přikryjeme druhou půlkou pekáčku a dáme do trouby na cca 180°C a pečeme za občasného polévání sosíkem. Je li málo výpeku, přidáme trochu horké vody. Po 1 hod. sundáme horní část a stále podlíváme. Když začíná být maso měkké, přidáme teplotu o 10°C a dopečeme. Po dopečení necháme maso pár minut odpočinout. 8/ Nakrájené podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Poznámka k receptu na Divočák s rozmarýnem: Osobně bych doporučil i hovězí či telecí z důvodu těžkého schánění masa z divočáka z důvěrohodného zdroje. Také si myslím, že by bylo dobré i bílé zelí, na které jsme u nás na jihu více zvyklí. Bylo to až překvapivě moc dobré a velmi křehké.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Divočák s rozmarýnem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 25.05.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Maso s divočáka/já měl kýtu/, 50g slaniny, 6 str.česneku, 2 lžíce sádla, 2 lžíce oleje, 1 velkou cibuli, 1 malou mrkvičku, kousek! celeru, kousek! koř. petržele, 3 větvičky rozmarýnu, 1 Masox, špetka muškátu, špetka drceného kmínu, + trochu koření prodávaných v sáčcích již namíchané.: Na vepřové maso, Na steak, Gyros.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na divočák s rozmarýnem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Divočák s rozmarýnem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Divočák s rozmarýnem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|