RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Divočák s rozmarýnem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Divočák s rozmarýnem, recepty Divočák s rozmarýnem, Divočák, rozmarýnem


Recept na Divočák s rozmarýnem

Recept na Divočák s rozmarýnem je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Divočák s rozmarýnem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Maso s divočáka/já měl kýtu/, 50g slaniny, 6 str.česneku, 2 lžíce sádla, 2 lžíce oleje, 1 velkou cibuli, 1 malou mrkvičku, kousek! celeru, kousek! koř. petržele, 3 větvičky rozmarýnu, 1 Masox, špetka muškátu, špetka drceného kmínu, + trochu koření prodávaných v sáčcích již namíchané.: Na vepřové maso, Na steak, Gyros..

Divočák s rozmarýnem
Zvětšit obrázek

Recept na Divočák s rozmarýnem

Recept na Divočák s rozmarýnem:
1/ Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku. 2/ Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a necháme cca 30 min v chladu odpočinout. 3/ V této době nakrájíme cibuli a nastrouháme kořenou zeleninu. 4/ Silně rozpálíme na hlubší pánvi sádlo a maso na něm ze všech stran /každou cca 3 min./ opečeme, aby se uzavřelo. 5/ Pekáč na kachnu vylejeme trochou oleje a uděláme ze zeleniny lůžko, do kterého položíme orestované maso. 6/ Do výpeku v pánvičce nalijeme vodu a rozpustíme Masox, kterým podlijeme maso divočáka v pekáčku. Přidáme rozmarýn. 7/ Přikryjeme druhou půlkou pekáčku a dáme do trouby na cca 180°C a pečeme za občasného polévání sosíkem. Je li málo výpeku, přidáme trochu horké vody. Po 1 hod. sundáme horní část a stále podlíváme. Když začíná být maso měkké, přidáme teplotu o 10°C a dopečeme. Po dopečení necháme maso pár minut odpočinout. 8/ Nakrájené podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

Poznámka k receptu na Divočák s rozmarýnem:
Osobně bych doporučil i hovězí či telecí z důvodu těžkého schánění masa z divočáka z důvěrohodného zdroje. Také si myslím, že by bylo dobré i bílé zelí, na které jsme u nás na jihu více zvyklí. Bylo to až překvapivě moc dobré a velmi křehké.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Divočák s rozmarýnem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
  • Datum vložení: 25.05.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: Maso s divočáka/já měl kýtu/, 50g slaniny, 6 str.česneku, 2 lžíce sádla, 2 lžíce oleje, 1 velkou cibuli, 1 malou mrkvičku, kousek! celeru, kousek! koř. petržele, 3 větvičky rozmarýnu, 1 Masox, špetka muškátu, špetka drceného kmínu, + trochu koření prodávaných v sáčcích již namíchané.: Na vepřové maso, Na steak, Gyros.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na divočák s rozmarýnem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Divočák s rozmarýnem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Divočák s rozmarýnem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist