|
Recept na Dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou
Recept na Dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou je zařazen v kategorii dietní recepty - redukční.
K přípravě Dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 130 g pšeničné celozrnné mouky, 130 g špaldové celozrnné mouky, 15 g čerstvého droždí (1/3 kostky), 130 ml teplé vody, 1 ČL cukru, 1 ČL soli Náplň: 200 g mraženého listového špenátu (čerstvý by byl lepší), 3 stroužky česneku, 3 PL olivového oleje extra virgin, pepř, 2 ks jarní cibulky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou
Recept na Dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou: Těsto na pizzu připravíme v DP v pořadí tekuté a pak sypké. Já si dělám z teplé vody, cukru a droždí nejprve kvásek - těsto pak lépe nakyne, což je u celozrnné mouky důležité. Před koncem kynutí si připravíme náplň - na 2 PL oleje si orestujeme na kousky nakrájený česnek a přidáme rozmražený špenát. Zarestujeme, přiklopíme pokličkou a cca 5 min. podusíme. Odklopíme a necháme chvilku vychladnout, než je těsto připravené. Vykynuté těsto dáme na plech s pečícím papírem (pečící folií), pokapeme 1 PL oleje a pomocí rukou (nebo válečku) rozprostřeme do tenké vrstvy na plechu. Špenátovou náplň rozprostřeme na těsto, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a opepříme dle chuti. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C cca 10 min. Dobrou chuť.:-)
Poznámka k receptu na Dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou: Tento recept mně dnes napadl, když jsem koukala v TV co lidé všechno chystají zeleného na oslavu PATRIKA a jelikož teď dietařím, tak si toho moc dát nemůžu. :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Paprika
- Datum vložení: 12.05.2012
- Počet porcí: 1 - 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Redukční
- Suroviny: Těsto: 130 g pšeničné celozrnné mouky, 130 g špaldové celozrnné mouky, 15 g čerstvého droždí (1/3 kostky), 130 ml teplé vody, 1 ČL cukru, 1 ČL soli Náplň: 200 g mraženého listového špenátu (čerstvý by byl lepší), 3 stroužky česneku, 3 PL olivového oleje extra virgin, pepř, 2 ks jarní cibulky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|