|
Recept na Dia listové šátečky
Recept na Dia listové šátečky je zařazen v kategorii dietní recepty - dia.
K přípravě Dia listové šátečky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 listové těsto - měla jsem 400 g, dia meruňkový nebo broskvový kompot - potřebujeme 8 půlek ovoce, 2 dl mléka, 1 pudink s mandlovou příchutí - možno i vanilkovou, 1,5 lžíce sypkého sladidla Cukren nebo jiného, 100 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 4 lžíce nasekaných loupaných mandlí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dia listové šátečky
Recept na Dia listové šátečky: V mléce si rozšleháme pudink a za stálého míchání necháme přejít varem. Chvíli se zdá, že se nám hmota nespojí a vzniknou hrudky, nebojíme se, ale intenzívně mícháme. Pak přidáme sladidlo a pudink necháme za občasného promíchaní vychladit. Můžeme i v studené vodní lázni, ale mícháme stále. Vychlazený pudink vyšleháme s tvarohem. Listové těsto si rozválíme na plát a nakrájíme 8 čtverců zhruba 10 x 10 cm. Doprostřed dáme trochu pudinkové hmoty, na ni půlku meruňky řezem dolů. Okraje těsta potřeme rozkvedlaným vejcem a cípy přeložíme přes ovoce a pevně přimáčkneme. Dáme na plech vyložený papírem na pečení nebo na teflonovou fólii. Potřeme na povrchu vejcem a posypeme mandlemi. Dáme do hodně vyhřáté trouby, po asi 5 minutách teplotu snížíme. Mám troubu plynovou, ale má se péct 6 minut na 210°C a pak zhruba 12 minut na 180°C. Po vychlazení můžeme povrch šátečků poprášit troškou sušeného mléka smíchaného se sladidlem.
Poznámka k receptu na Dia listové šátečky: Zdroj: Žena & kuchyně 3/2010 Velikonoce & DIA recepty. Sladidlo Cukren - http://www.irbis.cz/Vyrobky_14.html Celkové množství sacharidů je 207 g. V ingrediencích je ale psáno 1 listové těsto bez uvedení gramáže a v prodeji jsou různé. A jsou použité meruňky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dia listové šátečky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 11.05.2010
- Počet porcí: 8 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA
- Suroviny: 1 listové těsto - měla jsem 400 g, dia meruňkový nebo broskvový kompot - potřebujeme 8 půlek ovoce, 2 dl mléka, 1 pudink s mandlovou příchutí - možno i vanilkovou, 1,5 lžíce sypkého sladidla Cukren nebo jiného, 100 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 4 lžíce nasekaných loupaných mandlí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dia listové šátečky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dia listové šátečky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dia listové šátečky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|