|
Recept na Dezert Somlói galuska
Recept na Dezert Somlói galuska je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - ostatní.
K přípravě Dezert Somlói galuska budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
PIŠKOTOVÝ KORPUS: 2 vejce 90 g hladké mouky 50 g krupicového cukru --------- KAKAOVÝ KORPUS: 2 vejce 20 g kakaa 50 g krupicového cukru 60 g hladké mouky --------- OŘECHOVÝ KORPUS: 2 vejce 60 g hladké mouky 50 g najemno strouhaných vlašských ořechů 50 g krupicového cukru --------- NÁPLŇ: 500 ml mléka 100 g hladké mouky 200 g krupicového cukru 3 vejce vanilkový cukr --------- ZÁLIVKA: 200 ml vody cca 100 ml rumu 200 g cukru --------- DOHOTOVENÍ: 40 g nastrouhaných ořechů 80 g rozinek v rumu kakao na posypání --------- šlehačka, čokoládová poleva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dezert Somlói galuska
Recept na Dezert Somlói galuska: KORPUSY: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme prosetou mouku (s kakaem, ořechy). Rozetřeme na vyložený plech. Pečeme při 200C cca 10 minut. KRÉM: V trošce mléka rozmícháme mouku se žloutky. Zbytek mléka svaříme se 150 g cukru. Za stálého míchání přilijeme žloutky a vanilku. Směs povaříme a po vychladnutí přimícháme vyšlehané bílky. ZÁLIVKA: Vodu s cukrem povaříme a dochutíme rumem. Na dno pekáčku položíme piškotový plát, pokropíme 1/3 zálivky, potřeme 1/3 krému a posypeme 1/2 ořechů a rozinek. Položíme kakaový plát, postup zopakujeme a navrch dáme plát ořechový. Potřeme zbylým krémem a poypeme přes sítko kakaem. Necháme přes noc proležet. Podáváme ve skleničkách, ozdobené šlehačkou a polevou.
Poznámka k receptu na Dezert Somlói galuska: Maďarský recept, mírně upravený z Pestrého světa. Já jsem mezi korpusy nesypala ořechy a rozinkami, ale jen jsem hustě sypala kakaem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dezert Somlói galuska, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: čte se šomlóji galuška
- Datum vložení: 31.12.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní
- Suroviny: PIŠKOTOVÝ KORPUS: 2 vejce 90 g hladké mouky 50 g krupicového cukru --------- KAKAOVÝ KORPUS: 2 vejce 20 g kakaa 50 g krupicového cukru 60 g hladké mouky --------- OŘECHOVÝ KORPUS: 2 vejce 60 g hladké mouky 50 g najemno strouhaných vlašských ořechů 50 g krupicového cukru --------- NÁPLŇ: 500 ml mléka 100 g hladké mouky 200 g krupicového cukru 3 vejce vanilkový cukr --------- ZÁLIVKA: 200 ml vody cca 100 ml rumu 200 g cukru --------- DOHOTOVENÍ: 40 g nastrouhaných ořechů 80 g rozinek v rumu kakao na posypání --------- šlehačka, čokoládová poleva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dezert somlói galuska,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dezert Somlói galuska - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dezert Somlói galuska
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|