|
Recept na Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.
Recept na Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci. je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1.kg vepřového plecka, popros řezníka a nech si uříznout váleček . 1 debrecínský párek: to jsou dvě nohy, že. 2 sladkokyselé okurky 2 vejce vařená natvrdo a oloupaná. sardelka a nebo sardelová pasta 1 lžičku plnotučné hořčice, ale podle chuti lze přidat . 1 velká cibule nebo dvě střední. Sádlo pod cibuli, ale i olej to snese. Sůl, pepř, sladká paprika, kmín 2 lžíce hladké mouky Kdo rád nebo chce změnu, dá jednu šlehačku. Já vařím většinou bez šlehačky ..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.
Recept na Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.: Masíko vezmi a oper pod studenou vodou. Vezmi nohu toho párku a překroj na dva nebo tři díly. Do masa udělej nožem dírky ve tvaru kříže. Píchni jednou do masa na plocho, potom tu kudlu otoč a ještě do té samé na stojato. Do toho nastrkej ty párky, když bude málo, vezmi díl z druhé nohy. Osol, opepři, potři hořčicí a posyp červenou paprikou jen lehce. Pořád myslím to maso. Na sádle smaž cibulku a když bude růžová, přidej kmín . Dej tam maso a orestuj ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Malinko se to připeče, ale to je potřeba. Podlij horkou vodou. Přiklop a dej dusit do trouby. Otáčej, kontroluj a asi po hodince je to hotové. Vyber a dej na plotnu a nech, aby začala šťáva vařit. Maso dej na prkýnko a nakrájej na porce a šup přiklopené do tepla té trouby. Omáčku, nesmí být hustá - spíš hustější šťáva jako na roštěnky, ochutnej, přidej tu rozetřenou sardelku a nebo asi 2cm sardelové pasty a pořádně v té šťávě rozmíchej. Při solení toho masa počítej s tím, že je sardelka i pasta slaná. Případně přihusti moukou rozmíchanou ve studené vodě nebo ve smetaně. Nech provařit a nakrájej na malé kostky okurku, druhou nohu toho párku a vajíčka a jen do horké šťávy zamíchej, ochutnej, případně dochuť. Chutí to je malinko po hořčici a okurkách a dozvukem té sardelky. Na povrchu jemně červená, ale pod lakem hnědá šťáva. Příloha dušená rýže s přidáním cibule, ve které jsou zapíchnuty asi čtyři hřebíčky.
Poznámka k receptu na Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.: Já mám nejraději kopeček rýže a dva knedle. Na fotkách je s dušenou rýží Largis, nedělá kopečky, neslepuje se.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 28.04.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1.kg vepřového plecka, popros řezníka a nech si uříznout váleček . 1 debrecínský párek: to jsou dvě nohy, že. 2 sladkokyselé okurky 2 vejce vařená natvrdo a oloupaná. sardelka a nebo sardelová pasta 1 lžičku plnotučné hořčice, ale podle chuti lze přidat . 1 velká cibule nebo dvě střední. Sádlo pod cibuli, ale i olej to snese. Sůl, pepř, sladká paprika, kmín 2 lžíce hladké mouky Kdo rád nebo chce změnu, dá jednu šlehačku. Já vařím většinou bez šlehačky .
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|