|
Recept na Davidův segedinský gulášek
Recept na Davidův segedinský gulášek je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Davidův segedinský gulášek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
0,5 Kg vepřového bůčku - nejlépe ořez, 0,5 Kg vepřové krkovice, 4 - 5 Ks cibule - nejlépe když je červená, 3 lžíce sladké papriky, 1 nakrájená feferonka, 2 paličky česneku, cukr krystal, sůl, mletý čerstvý pepř, 4 -6 bobkových listů, cca 5 kuliček nového koření, cca 5 kuliček celého pepře, 250 g vepřových kostí na vývar, 1 Ks citrónu, sádlo, cca 0,25 a více smetany, podle libosti + 1 zavařovačka kysaného zelí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Davidův segedinský gulášek
Recept na Davidův segedinský gulášek: Den 1.: Den dopředu si nakrájíme maso na kostky, prolisujeme všechen česnek a smícháme jej se solí. Poté vše smícháme dohromady a dáme do mísy zaležet, poklademe nahoru citronovými plátky, zatáhneme fólií. Den 2.: Nakrájíme si cibuli na drobno, dáme na sádle smažit do hrnce do tmava, ale nespálit. Přidáme maso s vymačkanou šťávou z citrónů, osmahneme, přidáme papriku, nové koření, celý pepř, čerstvě namletý pepř, bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z kostí. Přidáme nakrájenou feferonku a pokrájené kysané zelí. Popřípadně alespoň vylijeme vodu nebo při velké kyselosti zelí propláchneme. Přidáme podle chuti cukr, sůl a dusíme do měkka. Jakmile je maso dostatečně měkké, dochutíme solí, česnekem, pepřem, popř. feferonkou, cukrem a přidáme smetanu, necháme provařit a znovu dochutíme. Když je vše podle Vaší chuti dobré, necháme buď nandávat na talíře, anebo chladíme v hrnci v dřezu a necháme zaležet alespoň takový 1 den, když více, tak lépe. Přeji podařený guláš a dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Davidův segedinský gulášek: Výborný recept. Ta kritická slova některých níže nemají svá opodstatnění. Zkuste a ochutnejte. Můžu jen chválit!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Davidův segedinský gulášek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dawaa
- Datum vložení: 01.02.2013
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 0,5 Kg vepřového bůčku - nejlépe ořez, 0,5 Kg vepřové krkovice, 4 - 5 Ks cibule - nejlépe když je červená, 3 lžíce sladké papriky, 1 nakrájená feferonka, 2 paličky česneku, cukr krystal, sůl, mletý čerstvý pepř, 4 -6 bobkových listů, cca 5 kuliček nového koření, cca 5 kuliček celého pepře, 250 g vepřových kostí na vývar, 1 Ks citrónu, sádlo, cca 0,25 a více smetany, podle libosti + 1 zavařovačka kysaného zelí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na davidův segedinský gulášek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Davidův segedinský gulášek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Davidův segedinský gulášek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|