|
Recept na Davidův hovězí guláš z kližky
Recept na Davidův hovězí guláš z kližky je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Davidův hovězí guláš z kližky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 Kg hovězí kližky, 1 Kg cibule - nejlépe červené a to z důvodu lepší barvy a také chuti, 5 lžic sladké papriky, 1 nakrájená feferonka, 2 paličky česneku, sůl, pepř mletý čerstvý, majoránka, 4-6 bobkových listů, 6 kuliček nového koření, 4 kuličky celého pepře, 250 g hovězích kostí na vývar, 1 Ks citrónu, sádlo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Davidův hovězí guláš z kližky
Recept na Davidův hovězí guláš z kližky: Den 1.: Nejprve si den dopředu nakrájíme maso na kostky podle libosti, zvlášť prolisujeme všechen česnek a přidáme asi 2-3 lžičky soli, maso a česnek se solí smícháme, dáme do mísy a nahoru poklademe kolečka citrónu. Maso zůstane díky smíchání s česnekem a solí krásně voňavé a ochucené a díky citrónu dostane krásnou chuť a hlavně ,, zkřehne ". Den 2.: Nakrájíme všechnu cibuli a dáme nejlépe půl na jednu pánev a půl na druhou pánev smažit na sádle. Cibule musí být tmavá jako opálená vařečka - nejlépe smažit ve velkém množství sádle, nesmí ale být spálená, jinak vše zhořkne a můžeme to rovnou vyhodit. Jakmile máme cibuli hotovou, zvlášť osmahneme na sádle maso, přidáme část cibule, papriku, nové koření, celý pepř, bobkový list, nameleme pepř, zamícháme, zalijeme vývarem a přidáme majoránku. Vše necháme tak 3 hodinky dusit, až bude maso měkké, tak guláš zahustíme chlebem nebo bramborami. V žádném případě moukou, je jí potom po špatném provaření cítit celý guláš a chuť také není tak dobrá jako po zahušťování chlebem. Nakonec vše dochutíme česnekem, solí, popř. feferonkami, čerstvě namletým pepřem a hlavně větším množstvím majoránky. Poté ihned guláš dáme s hrncem do studené vody a necháme při míchání chladnou, pokud není určený k okamžité konzumaci. Pokud guláš chcete mít co nejlepší, nechte jej alespoň 2 - 3 dny zaležet, chytne tu správnou chuť Přeji dobrou náladu při vaření, dobré nervy :D a hlavně následující dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Davidův hovězí guláš z kližky: Dejte si pozor po přidání papriky, že nesmíme dlouho nechat na ohni hrnec, ale co nejdříve zalit, aby vše nezhořklo !
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Davidův hovězí guláš z kližky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dawaa
- Datum vložení: 01.02.2013
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 Kg hovězí kližky, 1 Kg cibule - nejlépe červené a to z důvodu lepší barvy a také chuti, 5 lžic sladké papriky, 1 nakrájená feferonka, 2 paličky česneku, sůl, pepř mletý čerstvý, majoránka, 4-6 bobkových listů, 6 kuliček nového koření, 4 kuličky celého pepře, 250 g hovězích kostí na vývar, 1 Ks citrónu, sádlo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na davidův hovězí guláš z kližky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Davidův hovězí guláš z kližky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Davidův hovězí guláš z kližky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|