|
Recept na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem)
Recept na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem) je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězího masa (kližka, pěkné zadní, ale i líčka jsou vhodná) 1 morková kost 8 -12 menších šalotek 3 větší stroužky česneku 1 velká mrkev - čtvrtina na kostičky, zbytek na kolečka tence seříznutá kůra z 1/2 dobře omytého středně velkého pomeranče (nebo bio, máte-li) konzerva celých loupaných rajčat 2,5 dl kvalitního červeného vína 2 dl vývaru 1 bouquet garni (svazek 6 snítek petržele, 2 bobkové listy, 6-8 snítek tymiánu - svázat nitkou) asi 250 g malých žampionů sůl a pepř trošku olivového oleje trošku nasekané hladkolisté petrželky na závěr..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem)
Recept na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem): Na tohle jídlo se výborně hodí nějaký kastrol (tzv. selský hrnec nebo Dutch owen) vhodný na plotýnku i do trouby, všechno lze dělat v něm. Kdo nemá, použije klasicky pánev a pak pekáček s víkem. Troubu předehřejeme na 160°C. Na trošce oleje opečeme na kusy nakrájené maso (kusy větší než na guláš) a morkovou kost dohněda. Pak vydatně osolíme a opepříme a vyjmeme z hrnce. Do hrnce přilijeme opět malinko oleje a smažíme na něm mrkev na kostičky, celé oloupané šalotky, drobně nakrájenou pomerančovou kůru a rozpůlené oloupané stroužky česneku. Až směs chytne barvu, zalijeme ji vínem, necháme napůl odpařit, pak přidáme vývar a obsah rajčatové konzervy (rajčata trochu rozdrtíme). Uvedeme do varu, vložíme bylinky, maso a kost a opět uvedeme k varu. Pak hrnec přikryjeme poklicí a vložíme do trouby. Pečeme asi 1,5 hodiny, pak hrnec otevřeme, zkontrolujeme obsah - tekutina by měla maso zalévat asi do 3/4. Opět pečeme 1,5 hodiny. Pak přidáme oloupané hlavičky žampionů, mrkev na kolečka a pečeme dalších 40 minut. Pokud maso ještě není měkké, prodloužíme dobu. Hotové kousky masa jsou jen lehce obalené hustou šťávičkou a pod dotekem vidličky se rozpadnou...nádhera Můžete nést na stůl, ale uděláte nejlépe, když hrnec necháte aspoň 12 hodin v chladnu a pak teprve vyjmete svazek bylinek, ohřejete a posypané nasekanou petrželkou podáváte. Můžete si k tomu dát brambory, rýži nebo vaječné nudle, ale úplně nejlepší je to s křupavou bagetkou, s kterou hravě vytřete každou kapičku vynikající omáčky. Jo, a ten horký morek z morkové kosti je prémie pro kuchařku nebo případného pomocníka - s kouskem pečiva a troškou hrubé soli je to mana nebeská :)
Poznámka k receptu na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem): http://www.mlsoty.estranky.cz/ Vařila jsem podle knihy Elizabeth Bard: Lunch in Paris
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 14.03.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězího masa (kližka, pěkné zadní, ale i líčka jsou vhodná) 1 morková kost 8 -12 menších šalotek 3 větší stroužky česneku 1 velká mrkev - čtvrtina na kostičky, zbytek na kolečka tence seříznutá kůra z 1/2 dobře omytého středně velkého pomeranče (nebo bio, máte-li) konzerva celých loupaných rajčat 2,5 dl kvalitního červeného vína 2 dl vývaru 1 bouquet garni (svazek 6 snítek petržele, 2 bobkové listy, 6-8 snítek tymiánu - svázat nitkou) asi 250 g malých žampionů sůl a pepř trošku olivového oleje trošku nasekané hladkolisté petrželky na závěr.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|