|
Recept na Datlove kolacky (cukrovi)
Recept na Datlove kolacky (cukrovi) je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné.
K přípravě Datlove kolacky (cukrovi) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
testo: 1 kg hladke mouky 600 g rostlinneho tuku na peceni (idealne s maslovou prichuti) 5 lzic rostlinneho oleje 60 ml ruzove vody napln: 1 kg vypeckovanych susenych měkkých! datli 2 lzicky mlete skorice 2 lzicky mleteho anyzu 1 lzicka mleteho hrebicku 130 g masla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Datlove kolacky (cukrovi)
Recept na Datlove kolacky (cukrovi): Prosatou mouku smichame s na kousky nakrajenym tukem, olejem, ruzovou vodou a vypracujeme hladke mekke testo, ktere nechame asi hodinu odpocinout. Vypeckovane datle umeleme na masovem strojku na hladkou pastu, vmichame skorici, anyz a hrebicek, prilijeme rozpustene maslo a promichame. Z pripraveneho testa rukou tvorime male kulicky (o hmotnosti zhruba 10 g) a z naplne valecky (kazdy cca 7 g). Kazdou kulicku testa v dlani pomoci druhe ruky stlacime, cimz dostaneme tenkou placicku, do ktere zabalime pripraveny valecek datlove naplne. Pomoci specialnich klesticek ozdobne upravime. Cukrovi vyskladame na plech vylozeny pecicim papirem a pri 200 stupnich (horni a dolni ohrev) asi 15 - 20 minut peceme, cukrovi nechame jen lehce zruzovet. Na plechu nechame zcela vychladnout, muzeme jemne pocukrovat. Cukrovi je velmi krehke, samo se rozplyva na jazyku, napln mekka a vonava. Cukr neni treba pridavat, datle jsou sladke akorat.
Poznámka k receptu na Datlove kolacky (cukrovi): Klesticky urcene na zdobeni cukrovi zrejme v Cechach nesezenete, nahradni variantou by mohlo byt peceni cukrovi ve formickach napr. na kosicky, nebo nejaky nahradni zpusob zdobeni. Samozrejme je mozne cukrovi tvarovat take jinak nez do formy valecku, testo i napln jsou poddajne, dobre tvarovatelne. Datlove cukrovi je receptem arabske kuchyne, pripravuje se vetsinou v obdobi svatku, zejmena po postnim mesici ramadanu. Do testa se dale pridava spetka koreni Mahlab, ktere je vyrobeno z drcenych semen urciteho druhu tresne, presneji Sv.Lucie. A dale trocha drcene pryskyrice Mastixu. Obe koreni lze vynechat. http://en.wikipedia.org/wiki/Mahlab http://botany.cz/cs/pistacia-lentiscus/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Datlove kolacky (cukrovi), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 30.09.2013
- Počet porcí: 3 velke plechy (cca 150 ks)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné
- Suroviny: testo: 1 kg hladke mouky 600 g rostlinneho tuku na peceni (idealne s maslovou prichuti) 5 lzic rostlinneho oleje 60 ml ruzove vody napln: 1 kg vypeckovanych susenych měkkých! datli 2 lzicky mlete skorice 2 lzicky mleteho anyzu 1 lzicka mleteho hrebicku 130 g masla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na datlove kolacky (cukrovi),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Datlove kolacky (cukrovi) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Datlove kolacky (cukrovi)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|