|
Recept na Darininy bodášky - pečené vdolky
Recept na Darininy bodášky - pečené vdolky je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Darininy bodášky - pečené vdolky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
20 g droždí, 50 g cukru, 350 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, sůl, citrónová kůra, 1 žloutek, 60 g másla Na obalování: 100 g másla, 1 strouhaný perník, 100 g jemného krupicového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Darininy bodášky - pečené vdolky
Recept na Darininy bodášky - pečené vdolky: Z droždí, jedné lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme sůl, cukr, kůru, kvásek a mléko s rozkvedlaným žloutkem a rozehřátým máslem. Zaděláme těsto a necháme kynout. Z vykynutého těsta vytvoříme bochánky a ještě je necháme chvíli na plechu kynout, pak je stlačíme a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Horké bodášky hodíme do rozpuštěného másla a obalíme v nastrouhaném perníku smíchaném s cukrem.
Poznámka k receptu na Darininy bodášky - pečené vdolky: Z uvedeného množství jsem měla 24 vdolků. Příště 2 lžíce mléka nahradím rumem :) Zdroj: časopis Apetit (mírně poupraveno)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Darininy bodášky - pečené vdolky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marta (Marta)
- Datum vložení: 25.11.2008
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 20 g droždí, 50 g cukru, 350 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, sůl, citrónová kůra, 1 žloutek, 60 g másla Na obalování: 100 g másla, 1 strouhaný perník, 100 g jemného krupicového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na darininy bodášky - pečené vdolky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Darininy bodášky - pečené vdolky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Darininy bodášky - pečené vdolky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|