|
Recept na Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví
Recept na Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
100g sušené švestky, 100g jablečná šťáva, špetka skořice, 100g oleje, 1000 g dančího masa, sůl, pepř, 100g mrkve, 100g celeru, 150g cibule, 50g přepasírovaných vařených rajčat, bobkový list, jalovec, 0,5 l červeného vína, 100g perníku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví
Recept na Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví: Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl. Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit. Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme. Vhodná příloha - špecle promaštěné máslem.
Poznámka k receptu na Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví: Vánoční svátky jsou stvořeny pro kvalitní gastronomii. Odkládáme běžné ingredience a často experimentujeme s různorodou mezinárodní kuchyní. Česká kuchyně je však na pokrmy patřící k Vánocům velmi bohatá a pestrá. Pokud nevíte čím potěšit o Vánocích, nabízíme recept z projektu regionální gastronomie Stezky dědictví.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Stezky dedictvi
- Datum vložení: 12.02.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 100g sušené švestky, 100g jablečná šťáva, špetka skořice, 100g oleje, 1000 g dančího masa, sůl, pepř, 100g mrkve, 100g celeru, 150g cibule, 50g přepasírovaných vařených rajčat, bobkový list, jalovec, 0,5 l červeného vína, 100g perníku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle stezek dědictví,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|