|
Recept na Ďábelské selátko
Recept na Ďábelské selátko je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Ďábelské selátko budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg kýty ze selátka (8-10 menších plátků) 2 lžíce tekuté pikantní marinády (Avokádo) 3 lžíce „ďábelské omáčky“ (SPAK) sterilovaná kapie, sterilovaný hrášek sůl, máslo, cibule, vývar.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ďábelské selátko
Recept na Ďábelské selátko: Plátky z kýty nenaklepáváme, pouze lehce osolíme a promícháme společně tekutou pikantní marinádou a ďábelskou omáčkou, čímž nám vznikne dosti hustá kaše. Maso jelikož je mladé necháme marinovat v chladnu cca 2-3 hodiny. Na rozpálenou pánev vkládáme naložené plátky masa s minimálním množstvím marinády a hezky jej necháme zatáhnout. Jakmile je maso orestované tak jej přendáme do hrnce. Na pánev do rozpáleného výpeku od masa vložíme na hrubo nakrájenou cibuli a orestujeme ji do sklovata. Tuto směs z pánve společně se zbytkem marinády, ve které bylo naloženo maso, přidáme do hrnce k orestovanému masu ze selátka, podlijeme cca 4 dl vývaru a necháme lehce pod pokličkou probublávat cca 30 minut, dokud maso není hezky měkké. Plátky z hrnce vyjmeme a celý obsah hrnce (omáčku) rozmixujeme ponorným mixérem zcela do hladka. Omáčka je dosti hustá a není ji už třeba ani zahušťovat. Přidáme do hrnce v množství dle naší chuti na tenké proužky nakrájenou červenou kapii a cca 5 lžic hrášku. Vrátíme plátky masa a necháme lehce 5 minut provařit. Pro zjemnění vložíme oříšek másla. Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo šťouchané brambory.
Poznámka k receptu na Ďábelské selátko: Přáním syna byla nějaká pikantní večeře - no a povedla se :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ďábelské selátko, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 02.04.2011
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg kýty ze selátka (8-10 menších plátků) 2 lžíce tekuté pikantní marinády (Avokádo) 3 lžíce „ďábelské omáčky“ (SPAK) sterilovaná kapie, sterilovaný hrášek sůl, máslo, cibule, vývar
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Ďábelské selátko,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ďábelské selátko - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ďábelské selátko
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|