|
Recept na Cukety zavařené v láku jako okurky
Recept na Cukety zavařené v láku jako okurky je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Cukety zavařené v láku jako okurky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
mladé cuketky- aby byly bez semínek cibule - do každé sklenice 2 rozebraná kolečka 5 kuliček nového koření- do každé sklenice 5 kuliček pepře 2 hřebíčky 1 bobkový list štipec fenyklu štipec kopru 1 lístek celerové nati hořčičná semínka 1 vinný list, ale ten nemusí být, kdo víno nevlastní lák: 1 litr vody 250 ml octa 60 g soli 200 g cukru Kdo by chtěl může použít DEKO dle návodu místo tohoto láku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cukety zavařené v láku jako okurky
Recept na Cukety zavařené v láku jako okurky: Dáme si vařit vodu se všemi ingrediencemi do láku do čistých vysterilizovaných sklenic, na dno dáme polovinu mrkve na kolečka, pepř, nové koření, kolečko cibule a naskládáme cuketu, kterou nakrájíme na špalíky, nebo jak kdo chce. Nahoře necháme místo a dáme druhou polovinu mrkve, nasekaný kopr, fenykl, bobkový list a celerovou nať. Namícháme si lák tak, aby tam bylo všechno jak psáno, zavíčkujeme a dáme sterilizovat na 80°C, 20 minut. Po sterilizaci položíme sklenice obráceně a necháme vychladnout.
Poznámka k receptu na Cukety zavařené v láku jako okurky: Cuket je tolik, že jsem se rozhodla je zavařit jako dělám okurky, cukety jsou pěkně tuhé, chutí okurkám hodně podobné, tak proč ne...jistě okurky nahradí. Počet surovin je myšlen do 1 sklenice, tak si lehko můžeme vypočítat, kolik čeho budeme potřebovat dohromady podle sklenic! Už jsem je viděla zavařené celé, kdy se odřezávají malinké jako okurky, ale těch by mi bylo líto.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cukety zavařené v láku jako okurky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 03.11.2012
- Počet porcí: 6 skleniček 750 ml
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: mladé cuketky- aby byly bez semínek cibule - do každé sklenice 2 rozebraná kolečka 5 kuliček nového koření- do každé sklenice 5 kuliček pepře 2 hřebíčky 1 bobkový list štipec fenyklu štipec kopru 1 lístek celerové nati hořčičná semínka 1 vinný list, ale ten nemusí být, kdo víno nevlastní lák: 1 litr vody 250 ml octa 60 g soli 200 g cukru Kdo by chtěl může použít DEKO dle návodu místo tohoto láku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cukety zavařené v láku jako okurky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cukety zavařené v láku jako okurky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cukety zavařené v láku jako okurky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|