|
Recept na Cukety s plnými bříšky zapékané
Recept na Cukety s plnými bříšky zapékané je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Cukety s plnými bříšky zapékané budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 kulaté cukety 2 lžíce oleje 1 menší cibule 1/4 kg mletého kuřecího (i jíného) masa 1 stonek řapíkatého celeru 100 g nevařené rýže 3 lžíce rajčatového protlaku sůl, pepř, drcený kmín, majoránka 4 stroužky česneku 1 vejce asi 150 g strouhaného sýra (já používám k zapékání goudu).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cukety s plnými bříšky zapékané
Recept na Cukety s plnými bříšky zapékané: Nejprve si rozkrojíme napůl cukety, horní "šťopku" odřízneme tak, aby mohly vrchní půlky stát jako mističky, dáme je na plech s pečícím papírem (viz foto). Dužinu se semínky vydlabeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu si na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme propranou rýži, chvilku restujeme, přidáme mleté maso a opékámeme a mícháme, dokud nám nevznikne hrudkovitá směs. Pak přidáme očištěný a na kousky nakrájený celer a nadrobno pokrájenou dužinu cukety. Přidáme sůl, koření, protlak, trochu podlijeme vodou a dusíme, dokud není rýže skoro měkká. Pokud je třeba, občas malinko podlijeme vodou. Směs necháme vystydnout, přidáme prolisovaný česnek a vejce. Směs plníme do cuketových mističek (uděláme pěknou hromádku) a dáme zapéct do trouby asi na půl hodinky (mám plyn - ne úplně naplno). Pak posypeme strouhaným sýrem a zapečeme 10 minut. Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka k receptu na Cukety s plnými bříšky zapékané: Josifek:Předvařit můžeš, ale nemusíš, stačí tak 5 minut varu, aby pak nebyly zas moc měkké
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cukety s plnými bříšky zapékané, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sunny.sofi
- Datum vložení: 25.05.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 3 kulaté cukety 2 lžíce oleje 1 menší cibule 1/4 kg mletého kuřecího (i jíného) masa 1 stonek řapíkatého celeru 100 g nevařené rýže 3 lžíce rajčatového protlaku sůl, pepř, drcený kmín, majoránka 4 stroužky česneku 1 vejce asi 150 g strouhaného sýra (já používám k zapékání goudu)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cukety s plnými bříšky zapékané,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cukety s plnými bříšky zapékané - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cukety s plnými bříšky zapékané
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|