|
Recept na Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky
Recept na Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 střední cuketa 1 vejce 1 malá cibule (byla opravdu poměrně malá) 1/4 zelené papriky nakrájená na malé kostičky 1 menší konzerva fazolí v rajčatové omáčce (anebo půlka velké) 1 malá mrkev (nastrouhaná na jemno) 1 opravdu malinký stroužek česneku (nakrájený na tenké plátky) 2 plátky sýra (nebo i trocha nastrouhaného tvrdého) 1 nektarinka nakrájená na měsíčky strouhaný parmezán (neřeknu přesně kolik, záleží na každého preferencích) sůl, pepř, sladká paprika Hranolky: 1/2 dýně Hokkaido olej, sůl, pepř, sušený česnek, rozmarýn Jemná česneková omáčka: 1 velký stroužek česneku malý kousek másla 1dcl mléka 1 lžička mouky voda dle potřeby sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky
Recept na Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky: Jako první jsem si zapnula troubu na 200°C. Půlku dýně jsem vydlabala, nakrájela na cca 1cm hrubé měsíčky, poskládala na plech, osolila, opepřila, zaprášila paprikou a posypala rozmarýnem, zakápla olejem. Pak je promíchala. Možná by bylo lepší dát je do nějakého pytlíku se zbytkem ingrediencí, protřepat a pak vyskládat na plech. To pak šlo do trouby asi na 15minut, pak jsem měsíčky otočila a dala zase péct. Na náplň jsem si na oleji osmahla nakrájenou cibuli s paprikou. Pak jsem přidala mrkev. Nakonec přišly na řadu fazole. Trochu jsem to ochutila solí a pepřem a přimíchala česnek. To jsem dala bokem a udržovala to v teple. Vejce jsem si rozkvedlala. Cuketu jsem si překrojila napůl (nemyslím podélně, ale prostě uprostřed), nakrájela na hrubší plátky (cca 1/2cm) a dala marinovat. Nebo je lze jen osolit a opepřit, či dochutit jiným kořením či bylinkami dle libosti. Je dobré si dopředu rozvrhnout, co bude dělat podloží, aby to bylo tak ze dvou kusů, a čím se pak náplň přikryje, tam už na tom moc nesejde. Prvně jsem si z obou stran lehce osmahla vrchní kousky. Pak jsem dala na pánev ty spodní a když jsem je obrátila, hned jsem do spáry mezi nimi nalila trochu vajíčka (asi tak půlku z toho 1), aby se spojily. Pro jistotu, protože ta cuketa je poměrně těžká a vajíčko u ní nedrží třeba až tak dobře, jako u brambor či knedlíku, jsem na vrch dala plátek sýra. Na něj jsem pak dala část fazolové směsi, překryla to plátky cukety. Na ně přišly měsíčky nektarinky a celé to zasypat strouhaným parmezánem. Aby se nektarinky prohřály a sýr trochu roztekl, přiklopila jsem pánev pokličkou. Smažíme už jen mírně, aby cuketa nebyla zespodu připálená. Někdy během toho všeho jsem si do rendlíku dala rozpustit máslo, do něj prolisovala česnek a nechala jej mírně zezlátnout. To jsem zalila mlékem. Mouku jsem si smíchala s vodou. Není nutné tu moučnou vodu do toho nalít všechnu, stačí lehce na zkoušku, jak moc bude omáčka houstnout. Neboť mouku je dobré provařit, postupně jsem omáčku ředila vodou, protože se tekutina průběžně vyvařovala a omáčka pak moc houstla. A samozřejmě jsem ji ještě trochu dochutila. Nakonec jsem to už jen naservírovala, hranolky pokapala omáčkou, nejvíc ji nalila kolem cukety a trochu i na ni.
Poznámka k receptu na Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky: Pro jakousi steakovou autentičnost jsem si cuketu namarinovala ve směsi ze z lžíce vinného octa, olivového oleje, lžičky kremžské hořčice, soli, pepře, bylinek (bazalka a petrželová nať), sladké papriky a trochy sušeného česneku. Ve výsledku to pak na talíři vypadá jako flák něčeho. Nektarinka sice vypadá klišovitě (znáte to - klasika broskev na kuřecím), ale její ovocná mírně nakyslá chuť se dobře doplňovala s cuketou a s fazolovou směsí =). A vypadá to složitě, ale není. Já jen neumím psát věci jednoduše :D. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/08/cuketovy...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 16.10.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1 střední cuketa 1 vejce 1 malá cibule (byla opravdu poměrně malá) 1/4 zelené papriky nakrájená na malé kostičky 1 menší konzerva fazolí v rajčatové omáčce (anebo půlka velké) 1 malá mrkev (nastrouhaná na jemno) 1 opravdu malinký stroužek česneku (nakrájený na tenké plátky) 2 plátky sýra (nebo i trocha nastrouhaného tvrdého) 1 nektarinka nakrájená na měsíčky strouhaný parmezán (neřeknu přesně kolik, záleží na každého preferencích) sůl, pepř, sladká paprika Hranolky: 1/2 dýně Hokkaido olej, sůl, pepř, sušený česnek, rozmarýn Jemná česneková omáčka: 1 velký stroužek česneku malý kousek másla 1dcl mléka 1 lžička mouky voda dle potřeby sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cuketové steaky s nektarinkou a hokkaido hranolky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cuketové steaky s nektarinkou a Hokkaido hranolky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|