|
Recept na Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění
Recept na Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g vydlabané dužiny se semínky z přerostlejších cuket(nebo z dýní) 200 ml horké vody 200 ml hrnek nakrájené pažitky 1 kostka zeleninového bujónu/kdo nechce,použije sůl 1 lžíce oleje+tenký plátek másla 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno 3 velké prolisované stroužky česneku na dochucení sůl a mletý pepř na naředění horká voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění
Recept na Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění: Na rozehřátém tuku necháme osmažit do růžové barvy nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou dužinu z cuket, zalijeme horkou vodou a rozdrobíme zeleninovou kostku. Pod pokličkou přibližně 10minut necháme rozvařit. Poté ponorným mixérem rozmixujeme a podle potřeby naředíme vodou na námi požadovanou hustotu. Dochutíme solí, pepřem, přidáme česnek a pažitku a ještě 5minut necháme provařit. Podáváme s vařeným bramborem a vejci. Hodí se i vařené, nebo pečené maso a příloha podle chuti.
Poznámka k receptu na Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění: Někdo dužinu vyhazuje, já z ní dělávám různé krémové polévky :-) Zavařovala jsem cuketové zelí. Opět mi zbylo hodně dužiny a na polévku nebyla chuť. Omáčka byla velice dobrá. Pažitku můžeme nahradit koprem, nebo nasekanou zelenou petrželí. Můžeme také dochutit trochou octa a cukru...prostě podle své chuti :-) Do podobných přidávám 2recepty. Nejsou to sice omáčky, ale polévky, které jsou také připravené z takzvaného“odpadu“, který se dá opravdu dobře zužitkovat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 18.10.2014
- Počet porcí: 4 velké porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 900 g vydlabané dužiny se semínky z přerostlejších cuket(nebo z dýní) 200 ml horké vody 200 ml hrnek nakrájené pažitky 1 kostka zeleninového bujónu/kdo nechce,použije sůl 1 lžíce oleje+tenký plátek másla 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno 3 velké prolisované stroužky česneku na dochucení sůl a mletý pepř na naředění horká voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|