Recept na Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami
Recept na Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Polovina kapra 4 polévková lžíce (PL) bramborového škrobu Sůl Citron 1 PL uzené papriky mleté chilli koření dle chuti 2 bílky 2 kostky ledu 1 menší cuketa malé brambory velikosti sousta 1 čajová lžička olivového oleje řepkový olej na smažení balzamikový krém na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami
Recept na Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami: Kapra naporcujeme na čtverečky cca 4x4 cm. Zakapeme citronem. Mezi tím si nakrájíme cuketu na kolečka. Osolím kapra i kolečka cukety a nechám kapra odpočívat a cuketu vypotit. Malé brambory důkladně umyju a osuším. Z bílků ušlehám pevný sníh, do kterého jsem přidala trochu soli a na závěr kostku ledu. V misce smíchám bramborový škrob, papriku a chilli. Čtverečky kapra i cuketu v této směsi obalím a následně je protáhnu v ušlehaném sněhu a smažím je ve vyšší vrstvě řepkového oleje. Usmažené kousky kladu na papírovou utěrku, aby se vsál přebytečný tuk. Současně s pečením vložím omyté a osušené brambory do Actifry (horkovzdušná fritéza), přidám lžičku olivového oleje a nechám péct 15 minut opékat. Pak měkkost brambor zkontroluji, posypu je hrubozrnnou mořskou solí a promíchám. Lze samozřejmě péct i v troubě. Pro zvýraznění chutě cukety ji pokapu balzamikovým krémem.
Poznámka k receptu na Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami: Cuketa (i kapr) obalená ve škrobu a následně v ušlehaném bílku si zachovají svoji šťavnatost a při smažení neprskají. Tempura je technika namáčení ryb a zeleniny do těsta a smažení je.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rozmarynaH (Marcela)
- Datum vložení: 28.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Polovina kapra 4 polévková lžíce (PL) bramborového škrobu Sůl Citron 1 PL uzené papriky mleté chilli koření dle chuti 2 bílky 2 kostky ledu 1 menší cuketa malé brambory velikosti sousta 1 čajová lžička olivového oleje řepkový olej na smažení balzamikový krém na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami
|
|