|
Recept na "Crisp" pizza s grilovanou zeleninou
Recept na "Crisp" pizza s grilovanou zeleninou je zařazen v kategorii pizzy.
K přípravě "Crisp" pizza s grilovanou zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 250 ml vlažné vody 2 lžičky soli 4 PL olivového oleje 500 gr hl. mouky 1/2 kostky droždí špetka cukru na obložení: grilovaná zelenina: papriky, cuketa, lilek, cibule, rajčata, žampiony....+ olivový olej, balsamikový ocet, sůl, pepř, čerstvé bylinky, česnek kečup salám chorizo, angl. slanina, šunka směs sýrů (mozzarella,feta...).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Crisp" pizza s grilovanou zeleninou
Recept na "Crisp" pizza s grilovanou zeleninou: Z uvedených surovin zaděláme těsto. Já ho zadělávám v pekárně tak, že ho nechám pouze umíchat, potom pekárnu vypnu a nechám cca 10 minut zavřenou. Poté těsto vyklopím do olejem vytřené mísy, celou mísu uzavřu do většího mikrotenového sáčku a dám do ledničky. Pizzu dělám druhý den, ale těsto nám takto vydrží i tři dny (možná i déle, ale to jsem nezkoušela). Zeleninu nakrájíme na silnější plátky, papriky překrojíme na větší kusy a NASUCHO ugrilujeme dozlatova, ale tak, aby byla "na skus". Z oleje, octa, soli, pepře, nasekaných bylinek a rozetřeného česneku umícháme zálivku. Ugrilovanou zeleninu dáme do salátové mísy, polijeme zálivkou a opatrně, ale důkladně, promícháme. Můžeme ji konzumovat hned, třeba s opečenou bagetkou, ale výborná je i druhý den studená, rozleželá přes noc v uzavřené nádobě v ledničce. Takto naloženou jsem dnes spoužila právě na pizzu. Těsto vyjmeme ze sáčku, rozdělíme na tři části, ze kterých vytvoříme bochánky. V troubě s funkcí "CRISP" rozehřejeme nasucho "crisp talíř" asi 5 minut. Mezitím rozválíme nebo rukama roztáhneme jeden bochánek těsta do kulatého tvaru. Pracujeme na mírně pomoučněné pracovní desce. Horký talíř vyjmeme z trouby, připravenou placku na něj přeneseme, potřeme kečupem a obložíme grilovanou zeleninou překrájenou na menší kousky, nudličkami uzeniny a natrhaným (mozzarella), popř. rozdrobeným (feta)sýrem. Talíř dáme zpět do trouby a na funkci "crisp" pečeme cca 15 minut. Upečenou pizzu vyndáme na rovnou podložku a ještě horkou nakrájíme. Během pečení jedné várky si rozválíme další placku, kterou po upečení té předchozí vkládáme na horký talíř.
Poznámka k receptu na "Crisp" pizza s grilovanou zeleninou: K uvedenému způsobu pečení jsem došla až po několika pokusech, ale stojí to zato!!:-) Takto upečená pizza je zespodu krásně zlatavá a křupavá, okraje jsou vláčné a nevysušené. Kdo nemá troubu s uvedenou funkcí, bude pizzu péct podle svých zkušeností v "obyčejné" troubě.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Crisp" pizza s grilovanou zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danca
- Datum vložení: 09.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pizzy
- Suroviny: těsto: 250 ml vlažné vody 2 lžičky soli 4 PL olivového oleje 500 gr hl. mouky 1/2 kostky droždí špetka cukru na obložení: grilovaná zelenina: papriky, cuketa, lilek, cibule, rajčata, žampiony....+ olivový olej, balsamikový ocet, sůl, pepř, čerstvé bylinky, česnek kečup salám chorizo, angl. slanina, šunka směs sýrů (mozzarella,feta...)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "crisp" pizza s grilovanou zeleninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Crisp" pizza s grilovanou zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Crisp" pizza s grilovanou zeleninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|