Recept na Colcannon
Recept na Colcannon je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Colcannon budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 velké brambory ve slupce 1 hlávka kapusty 1 palička většího česneku mléko sůl, pepř olivový olej (můžeme použít i jiný) tymián (nemusí být) polévková lžíce tuhého (nerozhřátého) másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Colcannon
Recept na Colcannon: Celou hlávku česneku položíme na pekáček a osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, přidáme snítku tymiánu (v celku - netrháme) a dáme do vyhřáté trouby asi na 45 minut. Mezitím si omyjeme a uvaříme brambory ve slupce (udrží si tak vitamíny a chuť). Kapustu nakrájíme na tenké nudličky. Dáme ji do hrnce, zalijeme mlékem a vaříme do měkka. Brambory rozšťoucháme se lžící másla. Přidáme mléko z kapusty, vymačkáme upečený česnek a nakonec přimícháme kapustu. Vše dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem. Můžeme z něj udělat i placky, které opečeme na pánvi.
Poznámka k receptu na Colcannon: K tomuto Irskému jídlu se hodí maso. Místo kapusty se dá použít zelí. Podle chuti můžeme přidat orestovanou šalotku/cibulku či mrkev. Placky jsou neméňe dobré.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Colcannon, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: gurmanka1
- Datum vložení: 19.09.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 4 velké brambory ve slupce 1 hlávka kapusty 1 palička většího česneku mléko sůl, pepř olivový olej (můžeme použít i jiný) tymián (nemusí být) polévková lžíce tuhého (nerozhřátého) másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na colcannon,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Colcannon - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Colcannon
|
|