|
Recept na Čokoládový, vanilkový, palačinkový dort
Recept na Čokoládový, vanilkový, palačinkový dort je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Čokoládový, vanilkový, palačinkový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto na palačinky: 340 g hladké mouky (může být i polohrubá) 480 ml mléka 4 velká vejce půl lžičky vanilkového extraktu půl lžičky soli Krém: 250 ml smetany 300 ml mléka 180 g cukru špetka soli 2 vejce 80 g mouky 1 lžíce rumu Poleva: 100 g čokolády na vaření 3 lžíce vody 1 lžíce medu 2 lžičky másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládový, vanilkový, palačinkový dort
Recept na Čokoládový, vanilkový, palačinkový dort: 1) Udělejte si krém. V rendlíku smíchejte smetanu, mléko, 90g cukru a sůl. Vařte na mírném plameni, dokud ze směsi nezačne stoupat pára. Pak ještě další dvě minuty. V míse smíchejte vejce, zbylých 90g cukru, mouku a vmíchat dohladka. Pak ke směsi v míse pomalu přidávejte horkou směs, promíchávejte, přesuňte do hrnce a vše společně vařte až do tuha. Vmíchejte rum. Za občasného promíchání nechce chladnout v lednici. 2) Upečte palačinky. Těsto výjde na krásných 10 palačinek, které klasicky uděláte na pánvičce. Nechte je vychladnout. 3) Poleva Ve středně velkém rendlíku rozpustťe všechnu čokoládu a do hladka ji rozmíchejte (metličkou) s vodou, medem a máslem. Nechte vychladnout. 4) Vrstvení dortu Na servírovací talíř dejte palačinku, na ni devítinu krému...palačinka, krém, palačinka, krém. Končit byste měli palačinkou. Čokoládovou polevou přelijte celý dort. Před podáváním dejte aspoň na dvě hodinky do lednice. Přeji dobrou chuť, mlsouni :).
Poznámka k receptu na Čokoládový, vanilkový, palačinkový dort: Recept jsem objevila v katalogu Albertu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládový, vanilkový, palačinkový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MaruskaB (Marie Blinková)
- Datum vložení: 05.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: Těsto na palačinky: 340 g hladké mouky (může být i polohrubá) 480 ml mléka 4 velká vejce půl lžičky vanilkového extraktu půl lžičky soli Krém: 250 ml smetany 300 ml mléka 180 g cukru špetka soli 2 vejce 80 g mouky 1 lžíce rumu Poleva: 100 g čokolády na vaření 3 lžíce vody 1 lžíce medu 2 lžičky másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládový, vanilkový, palačinkový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládový, vanilkový, palačinkový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládový, vanilkový, palačinkový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|