RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče, recepty Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče, Čokoládový, mousse, jemnou, příchutí, pomeranče


Recept na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče

Recept na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 žloutky 2 lžíce medu 1 lžíce krupicového cukru špetka mletého muškátového oříšku nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče 120 g hořké čokolády (alespoň 60% podíl kakaa) na pěnu 250 ml 40% smetany 40 g hořké čokolády (alespoň 60% podíl kakaa) na ozdobný okraj kakao nebo čokoláda na posypání ovoce na ozdobu Mimo toho: proužky ze silnější fólie o délce 18 cm a šířce 5 cm lepicí pásku.

Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče
Zvětšit obrázek

Recept na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče

Recept na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče:
Ve vodní lázni ušleháme do tuhé světle žluté pěny žloutky,med,cukr,muškátový oříšek a pomerančovou kůru. Odstavíme a za občasného promíchnutí necháme vychladit. Rozpustíme 120 g čokolády ve vodní lázni. Čokoládu opatrně smícháme s hmotou ze žloutků a necháme opět vychladit. Smetanu vyšleháme do tuha. Do vychladlé směsi žloutků a čokolády přidáme dvě lžíce vyšlehané smetany a dobře promícháme. Poté pomalu a opatrně vmícháme zbytek šlehačky. Pěnu dáme do lednice na 15-20 minut. Mezitím si připravíme ozdobný okraj. Na jedné straně fóliového proužku přehneme okraj asi 1 cm.Proužky položíme na stůl (pracovní plochu) těsně vedle sebe.Připravíme si 4 kousky lepicí pásky. Nad párou si rozehřejeme 40 g čokolády. Necháme jí mírně vychladnout. Naplníme si zdobicí sáček (stačí igelitový sáček s odstřihnutým růžkem) a dlouhými tahy sem a tam ozdobíme fólie s tím že centimetrový ohyb necháme čistý. Čokoládu necháme chvíli zavadnout a pak pomocí lepicí pásky tvarujeme formy ve tvaru slzy, centimetrový ohyb bude navrchu fólie. Formy naskládáme na rovný podklad. Cukrářským sáčkem naplníme formy pěnou. Dáme do lednice a necháme minimálně 6 hodin zatuhnout. Poté posypeme kakaem dáme na talíř na kterém budeme mousse podávat a teprve potom odstraníme fólii a dozdobíme.

Poznámka k receptu na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče:
*Použil jsem čokoládu Côte ďOr se 70% kakaa a 35% smetanu. *Na prezentační foto jsem použil na posyp jemně nastrouhanou bílou čokoládu, na řezu je potom použito kakao. *Může se stát že když smícháme čokoládu se žloutky že nám hmota ztuhne a vytvoří se chuchvalce. Nic se neděje po přidání dvou lžic šlehačky (jak je uvedeno v receptu) se směs opět rozpustí. *Mousse můžeme podávat také ve sklenicích nebo udělat jako klasický kulatý dort proložený piškoty máčených v pomerančovém likéru. *I když tento recept uvádí že je na čtyři porce, z daného množství lze vytvořit až šest těchto minidortíčků.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Miquel
  • Datum vložení: 03.04.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: 4 žloutky 2 lžíce medu 1 lžíce krupicového cukru špetka mletého muškátového oříšku nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče 120 g hořké čokolády (alespoň 60% podíl kakaa) na pěnu 250 ml 40% smetany 40 g hořké čokolády (alespoň 60% podíl kakaa) na ozdobný okraj kakao nebo čokoláda na posypání ovoce na ozdobu Mimo toho: proužky ze silnější fólie o délce 18 cm a šířce 5 cm lepicí pásku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist