Recept na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče
Recept na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 žloutky 2 lžíce medu 1 lžíce krupicového cukru špetka mletého muškátového oříšku nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče 120 g hořké čokolády (alespoň 60% podíl kakaa) na pěnu 250 ml 40% smetany 40 g hořké čokolády (alespoň 60% podíl kakaa) na ozdobný okraj kakao nebo čokoláda na posypání ovoce na ozdobu Mimo toho: proužky ze silnější fólie o délce 18 cm a šířce 5 cm lepicí pásku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče
Recept na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče: Ve vodní lázni ušleháme do tuhé světle žluté pěny žloutky,med,cukr,muškátový oříšek a pomerančovou kůru. Odstavíme a za občasného promíchnutí necháme vychladit. Rozpustíme 120 g čokolády ve vodní lázni. Čokoládu opatrně smícháme s hmotou ze žloutků a necháme opět vychladit. Smetanu vyšleháme do tuha. Do vychladlé směsi žloutků a čokolády přidáme dvě lžíce vyšlehané smetany a dobře promícháme. Poté pomalu a opatrně vmícháme zbytek šlehačky. Pěnu dáme do lednice na 15-20 minut. Mezitím si připravíme ozdobný okraj. Na jedné straně fóliového proužku přehneme okraj asi 1 cm.Proužky položíme na stůl (pracovní plochu) těsně vedle sebe.Připravíme si 4 kousky lepicí pásky. Nad párou si rozehřejeme 40 g čokolády. Necháme jí mírně vychladnout. Naplníme si zdobicí sáček (stačí igelitový sáček s odstřihnutým růžkem) a dlouhými tahy sem a tam ozdobíme fólie s tím že centimetrový ohyb necháme čistý. Čokoládu necháme chvíli zavadnout a pak pomocí lepicí pásky tvarujeme formy ve tvaru slzy, centimetrový ohyb bude navrchu fólie. Formy naskládáme na rovný podklad. Cukrářským sáčkem naplníme formy pěnou. Dáme do lednice a necháme minimálně 6 hodin zatuhnout. Poté posypeme kakaem dáme na talíř na kterém budeme mousse podávat a teprve potom odstraníme fólii a dozdobíme.
Poznámka k receptu na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče: *Použil jsem čokoládu Côte ďOr se 70% kakaa a 35% smetanu. *Na prezentační foto jsem použil na posyp jemně nastrouhanou bílou čokoládu, na řezu je potom použito kakao. *Může se stát že když smícháme čokoládu se žloutky že nám hmota ztuhne a vytvoří se chuchvalce. Nic se neděje po přidání dvou lžic šlehačky (jak je uvedeno v receptu) se směs opět rozpustí. *Mousse můžeme podávat také ve sklenicích nebo udělat jako klasický kulatý dort proložený piškoty máčených v pomerančovém likéru. *I když tento recept uvádí že je na čtyři porce, z daného množství lze vytvořit až šest těchto minidortíčků.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 03.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: 4 žloutky 2 lžíce medu 1 lžíce krupicového cukru špetka mletého muškátového oříšku nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče 120 g hořké čokolády (alespoň 60% podíl kakaa) na pěnu 250 ml 40% smetany 40 g hořké čokolády (alespoň 60% podíl kakaa) na ozdobný okraj kakao nebo čokoláda na posypání ovoce na ozdobu Mimo toho: proužky ze silnější fólie o délce 18 cm a šířce 5 cm lepicí pásku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče
|
|