|
Recept na Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a s čokoládovým krémem
Recept na Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a s čokoládovým krémem je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a s čokoládovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus 24 cm: 250 g cukru krupice, 88 g hladké mouky, 44 g hrubé mouky, 6 vajec, 92 ml oleje, 2 - 3 lžíce kakaa Pařížská šlehačka : smetana ke šlehání, jedna čokoládová tyčinka kaštany Čokoládový krém : 250ml mléka, 2 lžíce cukru krystal, 1 vanilkový puding, 1 máslo, 2 lžíce kakaa, 1/2 nastrouhané tabulky čokolády na vaření Krájecí poleva : dole v příloze. Je vynikající a používám ji na vše. Díky Marti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a s čokoládovým krémem
Recept na Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a s čokoládovým krémem: Korpus : vejce oddělíme na žloutky a bílky. Do mísy vložíme žloutky, přidáme polovinu cukru a vyšleháme do tuhé pěny. Ve druhé míse vyšleháme bílky se zbylým cukrem v pevný sníh. Pak obě směsi spojíme a přidáme oba druhy mouky, kakao a olej. Vše opatrně zapracujeme. Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Vymažeme si formu a vysypeme hrubou moukou a těsto do formy nalijeme. Pečeme 30 - 45 minut. Necháme vychladnut. Pařížská šlehačka: smetanu vylijeme do kastrůlku a přidáme k ní i tyčinku kaštany. Zahříváme do rozpuštění. Chvilinku povaříme a odstavíme. Po vystydnutí uložíme do lednice a až druhý den vyšleháme. Krém: Tak dvě - tři hodiny před zdobením dortu si připravíme krém. Část mléka si zahřejeme s cukrem. Zbytek mléka si zamícháme s vanilkovým pudinkem a do vroucího mléka vlijeme. Vaříme a mícháme do hustoty krému. Špachtlí si krém přendáme do jiné nádoby, uhladíme a ze strany nalíváme studenou vodu, tak aby byl krém ponořený. Zabráníme tak škraloupu. Necháme vystydnout v pokojové teplotě spolu s jedním máslem. Připravíme si i nastrouhanou čokoládu. Druhý den si korpus na dvakrát prořízneme a pomažeme ušlehanou pařížskou šlehačkou, kterou jsem chladili v lednici. Přiložíme pláty na sebe a připravíme si krém. Vodu z nádoby vylijeme, do krému přidáme lžičku cukru a šleháme do kaše. Pak postupně přidáme změklé máslo a stále šleháme. Když je krém krásně mazlavý, dáme do krému 2 lžíce kakaa na vaření a půl tabulky čokolády. Vše vyšleháme. Krémem pomažeme boky a vršek dortu. Strany jsem nechtěla mít hladké, dala jsem krému víc a vidličkou ho škrábala, z jedné strany, pak z druhé. Cukrářským sáčkem zdobíme vršek a spodek dortu - bobečkama. Pak je to na naší fantazii. Bobečkama jsem udělala na vršku dortu kolečka a různě ozdobila. Do některých jsem dala krém, strouhanou čokoládu, co zbyla, nebo krájecí čokoládu. Aby to nebylo tak smutný, přizdobila jsem dort alginátovým ovocem.
Poznámka k receptu na Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a s čokoládovým krémem: Těsto na dort mám z časopisu SVĚT ŽENY Pečeme na Vánoce. Korupus se šlehačkou si připravíme o den dříve. http://www.www.toprecepty.cz/recept/15468-pravy-pa... Dort jsem pekla pro manžela k narozeninám. Ten vanilkový krém s kakem a s čokoládou je fakt vynikající, ještě že ho bylo přesně, jinak bych ho zase spořádala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a s čokoládovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marunda (Petra Bartoňová)
- Datum vložení: 01.01.2012
- Počet porcí: 14
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus 24 cm: 250 g cukru krupice, 88 g hladké mouky, 44 g hrubé mouky, 6 vajec, 92 ml oleje, 2 - 3 lžíce kakaa Pařížská šlehačka : smetana ke šlehání, jedna čokoládová tyčinka kaštany Čokoládový krém : 250ml mléka, 2 lžíce cukru krystal, 1 vanilkový puding, 1 máslo, 2 lžíce kakaa, 1/2 nastrouhané tabulky čokolády na vaření Krájecí poleva : dole v příloze. Je vynikající a používám ji na vše. Díky Marti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a s čokoládovým krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a s čokoládovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou a s čokoládovým krémem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|