|
Recept na Čokoládový dort s karamelovým krémem
Recept na Čokoládový dort s karamelovým krémem je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Čokoládový dort s karamelovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 250g cukru krupice, 7 bílků, 8 žloutků, strouhaná pomerančová kůra, 130ml oleje, 70g kakaa, 50g hrubé mouky, 130g hladké mouky, lžička skořice. Krém: 1 plechovka Salka, 250g másla, 300ml mléka, 1 karamelový pudink Marcipán: 300g moučkového cukru, 150g sušeného polotučného mléka, 1 lžička oleje, 2 lžičky medu, 1 lžička mandlové tresti, trochu vody (dle požadované tvrdosti marcipánu).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládový dort s karamelovým krémem
Recept na Čokoládový dort s karamelovým krémem: Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny. Potom postupně zašlehávat olej, pak přidat všechny sypké ingredience (mouka, kakao, skořice). Nakonec opatrně vmícháme bílky. Těsto se vlije do vymazané a vysypané formy(průměr 24cm) a vloží se do trouby na 175 stupňů. Doba pečení 45 - 50 min. Krém: Den předem povaříme plechovku se Salkem 1,5 - 2 hodiny. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink (při občasném míchání nechat vystydnout). Vyšleháme máslo, pak zašlehat pudink a nakonec Salko. Marcipán: Vše umíchat dohromady (cukr a sušené mléko prosít) a vypracovat tvárnou hmotu. Při válení podsypávat cukrem nebo mlékem, opět prosátým.
Poznámka k receptu na Čokoládový dort s karamelovým krémem: Vzhledem k tomu, že jsem krém nepoužila na další dozdobení, dost mi ho zbylo. Stačila by poloviční dávka. Krém je řidší, příště zkusím dát jen půlku Salka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládový dort s karamelovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veroly
- Datum vložení: 09.06.2010
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus: 250g cukru krupice, 7 bílků, 8 žloutků, strouhaná pomerančová kůra, 130ml oleje, 70g kakaa, 50g hrubé mouky, 130g hladké mouky, lžička skořice. Krém: 1 plechovka Salka, 250g másla, 300ml mléka, 1 karamelový pudink Marcipán: 300g moučkového cukru, 150g sušeného polotučného mléka, 1 lžička oleje, 2 lžičky medu, 1 lžička mandlové tresti, trochu vody (dle požadované tvrdosti marcipánu)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládový dort s karamelovým krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládový dort s karamelovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládový dort s karamelovým krémem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|