|
Recept na Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou
Recept na Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vejce, 100 g krystalového cukru, 70 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, 1 KL prášku do pečiva, 2 PL oleje, 3 PL vody Krém - 250 g tvarohu (nebo zakys.smetany nebo bílého jogurtu), 250 ml pařížské šlehačky, 2 PL moučkového cukru, 15 g želatiny (nebo želatinový ztužovač), 100 ml vody, 100 g hořké čokolády, 100 g marcipánová tyčinka v čokoládě (možno nahradit tyčinkou Margot). Na ozdobu čokoládové hoblinky nebo nastrouhaná čokoláda nebo čokoládová poleva a pařížská šlehačka..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou
Recept na Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou: Celá vejce šleháme s cukrem. Postupně přidáváme vodu a olej. Pokaždé dobře prošleháme. Ručně vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Rovnoměrně rozetřeme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 15-20 minut. Korpus necháme úplně vychladnout, vyjmeme z formy, odstraníme papír ze spodu a korpus vrátíme zpět do čisté, umyté formy. Dáme nabobtnat želatinu do 100 ml vody a připravíme dle návodu. Necháme vychladit. Čokoládu nasekáme nožem na drobné kousky. Nastrouháme marcipán, promícháme s čokoládovými hoblinkami, aby se nám nelepil. Tvaroh rozmícháme s práškovým cukrem. Šlehačku vyšleháme, vmícháme do tvarohu a ručně zamícháme želatinu. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu smíchanou s nastrouhaným marcipánem. Celou směs naneseme na korpus v dortové formě. Polijeme polevou nebo nastrouháme čokoládu na ozdobu a dort odložíme do lednice, aby dobře zatuhnul. Nejlépe přes noc.
Poznámka k receptu na Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou: K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jabl.ko (Jana)
- Datum vložení: 23.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: 3 vejce, 100 g krystalového cukru, 70 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, 1 KL prášku do pečiva, 2 PL oleje, 3 PL vody Krém - 250 g tvarohu (nebo zakys.smetany nebo bílého jogurtu), 250 ml pařížské šlehačky, 2 PL moučkového cukru, 15 g želatiny (nebo želatinový ztužovač), 100 ml vody, 100 g hořké čokolády, 100 g marcipánová tyčinka v čokoládě (možno nahradit tyčinkou Margot). Na ozdobu čokoládové hoblinky nebo nastrouhaná čokoláda nebo čokoládová poleva a pařížská šlehačka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|