RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Cokoladovo-jahodovy dezert

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Cokoladovo-jahodovy dezert, recepty Cokoladovo-jahodovy dezert, Cokoladovo-jahodovy, dezert


Recept na Cokoladovo-jahodovy dezert

Recept na Cokoladovo-jahodovy dezert je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené. K přípravě Cokoladovo-jahodovy dezert budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
rozpis na formu 30x11x7cm I. vrstva 200 g maslovych susienok ( u mna Melted Milk z Morissons) 200 g Nutelly II. vrstva 250 ml slahackovej smotany ( u mna double cream) 250 g makkeho tvarohu ( u mna Quark) 2 PL preosiateho kakaa 2 PL praskoveho cukru 1 KL vanilkoveho extraktu ( mozno nahradit 1 vanilkovym cukrom) 3 KL zelatiny ( pozri obrazok v postupe) 4 PL studenej vody III. vrstva 250 ml slahackovej smotany 200 g horkej cokolady 50 g bielej cokolady Okrem toho: 18-20 kusov jahod + zopar na dekoraciu.

Cokoladovo-jahodovy dezert
Zvětšit obrázek

Recept na Cokoladovo-jahodovy dezert

Recept na Cokoladovo-jahodovy dezert:
Formu na biskupsky chlebik vystelieme papierom tak, aby pretrcal cez formu. Ulachci nam to vyberanie hotoveho dezertu z formy. Susienky dame do mikrotenoveho sacka a pomocou valceka ich "pomelieme". Nevadi, ak ostanu sem-tam vacsie kusky. Pekne to vynikne v tej zakladnej casti. Pridame Nutellu a dobre premiesame, kym dostaneme kompaktnu hmotu. Hmotu dame do priravenej formy a pomocu lyzice dobre utlacime. Odlozime do chladnicky, kym si pripravime dalsiu vrstvu. Jahody umyjeme, osusime a konce, kde su stopky zrezeme. Snazime sa vybrat rovnako velke jahody. Zelatinu nechame napucat so 4 PL vody. Na velmi miernom ohni zahrejeme, teplom sa pekne rozpusti. Nevarit! Slahackovu smotanu vyslahame. Tvaroh, cukor, vanilkovy extrakt ( prip. vanilkovy cukor) a preosiate kakao vymiesame. Pridame vyslahanu slahacku a spolu zamiesame, kym sa obe hmoty nespoja. Trochu z tejto masy odoberieme a dobre rozmiesame v rozpustenej zelatine. Za staleho slahania pridame do tvarohovo-sahackovej zmesi a dobre prelahame, aby sa zelatina dostala rovnomerne do celej hmoty. Do formy na I. vrstvu nanesieme trochu kremu ( iba tolko, aby sa jahody prilepili) a ulozime stojato jahody tesne vedla seba. Prikryjeme zvysnym kremom a odlozime do chladnicky ai na 30 minut. Medzitym si pripravime III. vrtvu. Slahackovu smotanu zahrejeme do bodu varu ( nevarime!!!), pridame na kocky nalamu cokoladu. Odstavime z ohna a miesame, kym dotastaneme krasne zamatovu hmotu. Nechame postat asi 10 minut. Bielu cokoladu rozpustime nad parou. Nalejeme smotanovo-cokoladovu masu na dezert a povrch zarovname. Nakvapkame zopar kvapiek bielej cokolady a pomocou sparadla vytvorime vzor. Odlozime do chladnicky na 3-4 hodiny stuhnut. Pomocou papiera vyberieme z formy a prelozime na podnos. Krajame asi 2 cm platy (najlepsie zubkovanym alebo velmi ostrym nozom) a podavame. Dezert drzime v chladnicke, rychlo makne.

Poznámka k receptu na Cokoladovo-jahodovy dezert:
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/06/coko...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cokoladovo-jahodovy dezert, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: adkas
  • Datum vložení: 30.08.2013
  • Počet porcí: 12-15
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
  • Suroviny: rozpis na formu 30x11x7cm I. vrstva 200 g maslovych susienok ( u mna Melted Milk z Morissons) 200 g Nutelly II. vrstva 250 ml slahackovej smotany ( u mna double cream) 250 g makkeho tvarohu ( u mna Quark) 2 PL preosiateho kakaa 2 PL praskoveho cukru 1 KL vanilkoveho extraktu ( mozno nahradit 1 vanilkovym cukrom) 3 KL zelatiny ( pozri obrazok v postupe) 4 PL studenej vody III. vrstva 250 ml slahackovej smotany 200 g horkej cokolady 50 g bielej cokolady Okrem toho: 18-20 kusov jahod + zopar na dekoraciu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cokoladovo-jahodovy dezert, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cokoladovo-jahodovy dezert - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cokoladovo-jahodovy dezert

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist