|
Recept na Cokoladovo-jahodovy dezert
Recept na Cokoladovo-jahodovy dezert je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
K přípravě Cokoladovo-jahodovy dezert budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
rozpis na formu 30x11x7cm I. vrstva 200 g maslovych susienok ( u mna Melted Milk z Morissons) 200 g Nutelly II. vrstva 250 ml slahackovej smotany ( u mna double cream) 250 g makkeho tvarohu ( u mna Quark) 2 PL preosiateho kakaa 2 PL praskoveho cukru 1 KL vanilkoveho extraktu ( mozno nahradit 1 vanilkovym cukrom) 3 KL zelatiny ( pozri obrazok v postupe) 4 PL studenej vody III. vrstva 250 ml slahackovej smotany 200 g horkej cokolady 50 g bielej cokolady Okrem toho: 18-20 kusov jahod + zopar na dekoraciu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cokoladovo-jahodovy dezert
Recept na Cokoladovo-jahodovy dezert: Formu na biskupsky chlebik vystelieme papierom tak, aby pretrcal cez formu. Ulachci nam to vyberanie hotoveho dezertu z formy. Susienky dame do mikrotenoveho sacka a pomocou valceka ich "pomelieme". Nevadi, ak ostanu sem-tam vacsie kusky. Pekne to vynikne v tej zakladnej casti. Pridame Nutellu a dobre premiesame, kym dostaneme kompaktnu hmotu. Hmotu dame do priravenej formy a pomocu lyzice dobre utlacime. Odlozime do chladnicky, kym si pripravime dalsiu vrstvu. Jahody umyjeme, osusime a konce, kde su stopky zrezeme. Snazime sa vybrat rovnako velke jahody. Zelatinu nechame napucat so 4 PL vody. Na velmi miernom ohni zahrejeme, teplom sa pekne rozpusti. Nevarit! Slahackovu smotanu vyslahame. Tvaroh, cukor, vanilkovy extrakt ( prip. vanilkovy cukor) a preosiate kakao vymiesame. Pridame vyslahanu slahacku a spolu zamiesame, kym sa obe hmoty nespoja. Trochu z tejto masy odoberieme a dobre rozmiesame v rozpustenej zelatine. Za staleho slahania pridame do tvarohovo-sahackovej zmesi a dobre prelahame, aby sa zelatina dostala rovnomerne do celej hmoty. Do formy na I. vrstvu nanesieme trochu kremu ( iba tolko, aby sa jahody prilepili) a ulozime stojato jahody tesne vedla seba. Prikryjeme zvysnym kremom a odlozime do chladnicky ai na 30 minut. Medzitym si pripravime III. vrtvu. Slahackovu smotanu zahrejeme do bodu varu ( nevarime!!!), pridame na kocky nalamu cokoladu. Odstavime z ohna a miesame, kym dotastaneme krasne zamatovu hmotu. Nechame postat asi 10 minut. Bielu cokoladu rozpustime nad parou. Nalejeme smotanovo-cokoladovu masu na dezert a povrch zarovname. Nakvapkame zopar kvapiek bielej cokolady a pomocou sparadla vytvorime vzor. Odlozime do chladnicky na 3-4 hodiny stuhnut. Pomocou papiera vyberieme z formy a prelozime na podnos. Krajame asi 2 cm platy (najlepsie zubkovanym alebo velmi ostrym nozom) a podavame. Dezert drzime v chladnicke, rychlo makne.
Poznámka k receptu na Cokoladovo-jahodovy dezert: http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/06/coko...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cokoladovo-jahodovy dezert, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: adkas
- Datum vložení: 30.08.2013
- Počet porcí: 12-15
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
- Suroviny: rozpis na formu 30x11x7cm I. vrstva 200 g maslovych susienok ( u mna Melted Milk z Morissons) 200 g Nutelly II. vrstva 250 ml slahackovej smotany ( u mna double cream) 250 g makkeho tvarohu ( u mna Quark) 2 PL preosiateho kakaa 2 PL praskoveho cukru 1 KL vanilkoveho extraktu ( mozno nahradit 1 vanilkovym cukrom) 3 KL zelatiny ( pozri obrazok v postupe) 4 PL studenej vody III. vrstva 250 ml slahackovej smotany 200 g horkej cokolady 50 g bielej cokolady Okrem toho: 18-20 kusov jahod + zopar na dekoraciu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cokoladovo-jahodovy dezert,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cokoladovo-jahodovy dezert - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cokoladovo-jahodovy dezert
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|