|
Recept na Čokoládovo - borůvkový dort
Recept na Čokoládovo - borůvkový dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Čokoládovo - borůvkový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
korpus: 1,5 hrnku polohrubé mouky necelý hrnek hnědého cukru hrst drobných čokoládových hoblinek 2 vejce necelý prášek do pečiva 3 rovné lžíce kakaa 0,5 hrnku smetany 0,5 hrnku oleje nebo rozpuštěného zchladlého másla krém sklenice borůvek zavařených ve vlastní šťávě (lze použít i zmrzlé nebo maliny, ostružiny...) 1 smetana ke šlehání 200 ml vanilkový pudink bez vaření Olé 5 dkg hořké čokolády 1 lžíce rumu 3 lžíce hnědého cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládovo - borůvkový dort
Recept na Čokoládovo - borůvkový dort: Z uvedených smíchaných surovin upečeme v kulaté formě, vystříkané olejem, korpus (ve vyhřáté troubě na 160 st. to trvá asi 15 minut, zkusíme špejlí). Korpus můžete upéci i jiný - z piškotového nebo třeného těsta, podle vaší chuti a zvyku. Upečený korpus necháme zchladnout. Protože se mi vždy "vyboulí", vznikl další postup :)) Vypouklý vrch korpusu seřízneme dlouhým nožem nebo nití tak, aby vznikla rovina, zůstane vám cca 2 cm vysoký polotovar. Odkrojený vršek rozdrobíme do mísy a na chvilku odložíme. Smetanu v kastrůlku zahřejeme a rozpustíme v ní rozlámanou čokoládu, necháme trochu zchladnout. Potom s ovocem, cukrem a pudinkem protřepeme v těsně zavřené misce jako na koláč hrk-hrk. Budete-li používat ovoce zmrzlé, je třeba ho nechat předem v míse povolit, aby pustilo alespoň trochu šťávy. Do vzniklé směsi vmícháme všechny drobečky z vrchu odkrojeného korpusu (měla jsem jich asi dva plné hrnky), přidáme trochu rumu, důkladně promícháme a pokryjeme krémem spodek korpusu, který jsme předtím opět zavřeli do formy. Vlhkost z krému se vsákne do korpusu.
Poznámka k receptu na Čokoládovo - borůvkový dort: Původně jsem vůbec nechtěla recept dávat, takových koláčů je tady opravdu mnoho, ale to použití části korpusu do krému jsem nikde nenašla a třeba někdo jako nápad ocení. Pokud budete mít pocit, že je to nadbytečná informace, ráda nechám smazat :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládovo - borůvkový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 24.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: korpus: 1,5 hrnku polohrubé mouky necelý hrnek hnědého cukru hrst drobných čokoládových hoblinek 2 vejce necelý prášek do pečiva 3 rovné lžíce kakaa 0,5 hrnku smetany 0,5 hrnku oleje nebo rozpuštěného zchladlého másla krém sklenice borůvek zavařených ve vlastní šťávě (lze použít i zmrzlé nebo maliny, ostružiny...) 1 smetana ke šlehání 200 ml vanilkový pudink bez vaření Olé 5 dkg hořké čokolády 1 lžíce rumu 3 lžíce hnědého cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládovo - borůvkový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládovo - borůvkový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládovo - borůvkový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|