|
Recept na Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou-bez úprav
Recept na Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou-bez úprav je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou-bez úprav budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
25 dkg polohrubé mouky 10 dkg másla 20 dkg krystalového cukru 2 vejce 7 dkg mletých vlašských ořechů 2 dl mléka 2 lžice rumu 2 lžíce kakaa 1/2 prášku do pečiva na šlehačku: 4 dl šlehačky 30%, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce práškového cukru, čokoládové filigránky na ozdobu-1 tmavá čoko poleva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou-bez úprav
Recept na Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou-bez úprav: máslo rozpustíme a třeme spolu s vejci, cukrem, mlékem a rumem do pěny, přidáme promíchané sypké suroviny a třeme do hladka, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem(pardon tak přeci úprava) a pečeme při 160°C asi 15 min, po vychladnutí potřeme šlehačkou, vidličkou nebo stěrkou vytvarujeme vlnky a ozdobíme čokoládičkami necháme alespoň 2 hodiny chladit promícháme cukr s kakaem a vmícháme do dobře vychlazené šlehačky a šlehačem vyšleháme do pevna(vydrží 3 dny aniž by spadla) polevu podle návodu přivedeme do tekutého stavu, odstřihneme mini růžek, na pečící papír kreslíme figránky, můžeme si je předkreslit na bílý papír a ten si podložit pod pečící, osvědčily se mi trojité vějířky i na zdobení dortů
Poznámka k receptu na Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou-bez úprav: Přidala jsem fotku mého dortu,kde jsem použila návod na pařížskou šlehačku a udělala jsem filigránky z čokoládové polevy podle receptu,který jsem si zde našla.Dort měl úspěch a ozdoby mi obdivovaly.Děkuji za inspiraci.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou-bez úprav, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kralka005 (Ivana Králová)
- Datum vložení: 21.12.2010
- Počet porcí: 12(velký plech)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: 25 dkg polohrubé mouky 10 dkg másla 20 dkg krystalového cukru 2 vejce 7 dkg mletých vlašských ořechů 2 dl mléka 2 lžice rumu 2 lžíce kakaa 1/2 prášku do pečiva na šlehačku: 4 dl šlehačky 30%, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce práškového cukru, čokoládové filigránky na ozdobu-1 tmavá čoko poleva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou-bez úprav,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou-bez úprav - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou-bez úprav
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|