|
Recept na Čokoládová maxipusa
Recept na Čokoládová maxipusa je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - ostatní.
K přípravě Čokoládová maxipusa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 bílky z velkých vajec, 150 g krupicového cukru, 2 lžičky škrobu (solamyl, gustin, maizena, ...), 2 lžičky bílého vinného octa, 50 g strouhané tmavé čokolády (aspoň 60% kakaa), 2 lžíce práškového kakaa + trošku na poprášení, mletá vanilka K podávání: šlehačka nebo zakysaná smetana a jahody, maliny apod..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládová maxipusa
Recept na Čokoládová maxipusa: Troubu předehřejeme na 120°C. K bílkům kápneme ocet, cukr promícháme se škrobem a vanilkou. Z bílků šleháme sníh, když zbělají, zašleháme do nich cukr se škobem a vanilkou. Sníh musí být tak ušlehaný, že tvoří špičky, které nemění tvar. Část sněhu přendáme do misky a vmícháme do něj opatrně směs čokolády a prosátého kakaa. Pak tuto směs přidáme k čistému sněhu a lehce promícháme, aby vzniklo mramorování. Na plech vyložený papírem na pečení lžící sázíme mramorovaný sníh do tvaru kruhu. Lehce poprášíme kakaem a pečeme (spíš sušíme) hodinu. Pokud máte horkovzduch, po vložení maxipusy snižte teplotu na 100°C a pečete horkovzduchem půl - 3/4 hodiny. Další hodinu dezert chladne v troubě s otevřenými dvířky. Dezert je po ozdobení určen k rychlé spotřebě.
Poznámka k receptu na Čokoládová maxipusa: maiva: No, bílky jsou dietní, hořká čokoláda a jahody taky. Trocha toho cukru a šlehačky rozpočítáno na 4 osoby není zas tak hrozné množství Jednou za čas zhřešit nějakou dobrotou je zdravé Děkuji všem za milé komentáře
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládová maxipusa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 16.04.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní
- Suroviny: 3 bílky z velkých vajec, 150 g krupicového cukru, 2 lžičky škrobu (solamyl, gustin, maizena, ...), 2 lžičky bílého vinného octa, 50 g strouhané tmavé čokolády (aspoň 60% kakaa), 2 lžíce práškového kakaa + trošku na poprášení, mletá vanilka K podávání: šlehačka nebo zakysaná smetana a jahody, maliny apod.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládová maxipusa,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládová maxipusa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládová maxipusa
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|