|
Recept na Čočkovice s hlívou, zeleninou a strouháním
Recept na Čočkovice s hlívou, zeleninou a strouháním je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Čočkovice s hlívou, zeleninou a strouháním budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hrnek čočky, 1 cibule, 4 stroužky česneku, "babiččina mražená zelenina", 1 trs hlívy ústřičné, 1 lžíce sádla(nebo oleje), zeleninový vývar-příchuť, čerstvá petrželka hladkolistá, čerstvá bazalka, sůl, 1 lžíce hladké mouky na jíšku. . na strouhání: hrubá mouka, 1 vejce, trošínku vody-každý to zná a těsto musí být dost tuhé, aby se dalo strouhat..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čočkovice s hlívou, zeleninou a strouháním
Recept na Čočkovice s hlívou, zeleninou a strouháním: Na sádle osmažíme cibulku nadrobno pokrájenou, přidáme mouku a mícháme, až máme světlehnědou jíšku, přidáme čočku, zalijeme vývarem a vaříme. Postupně přidáme část mražené zeleniny(kdo kolik chce), hlívu nakrájenou na menší kousky, osolíme a protlačíme česnek, nakonec dáme petrželku a bazalku, dosolíme. Když je vše vařené, zavaříme ještě strouhání z mouky, vajíčka a vody, aby bylo těsto tuhé a pěkně se nám strouhalo a už jen dovaříme.
Poznámka k receptu na Čočkovice s hlívou, zeleninou a strouháním: Polévka je dobrá a pěkně sytá. Měla jsem ve skleničce ve spíži zbytek strouhání, tak jsem ho použila a polévce to velmi prospělo!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čočkovice s hlívou, zeleninou a strouháním, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 13.06.2012
- Počet porcí: 2,50 litru
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Hrnek čočky, 1 cibule, 4 stroužky česneku, "babiččina mražená zelenina", 1 trs hlívy ústřičné, 1 lžíce sádla(nebo oleje), zeleninový vývar-příchuť, čerstvá petrželka hladkolistá, čerstvá bazalka, sůl, 1 lžíce hladké mouky na jíšku. . na strouhání: hrubá mouka, 1 vejce, trošínku vody-každý to zná a těsto musí být dost tuhé, aby se dalo strouhat.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čočkovice s hlívou, zeleninou a strouháním,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čočkovice s hlívou, zeleninou a strouháním - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čočkovice s hlívou, zeleninou a strouháním
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|