|
Recept na Čočkové burgery (Scott Jurek) - vegan
Recept na Čočkové burgery (Scott Jurek) - vegan je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Čočkové burgery (Scott Jurek) - vegan budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 1 šálek sušené čočky - 2 a 1/2 šálku vody - 1 lžička petržele kudrnky - 1/4 lžičky pepře - 3 stroužky česneku (natřeného) - 1 a 1/4 šálku najemno nasekané cibule - 1/2 šálku namletých ořechů (vlašské, kešu nebo lískové) - 2 šálky strouhanky - 1/2 šálku mletého lněného semínka - 3 šálky najemno nasekaných žampionů - 1 a 1/2 šálku najemno nasekané kapusty, špenátu nebo jiné listové zeleniny 2 lžíce olivového oleje 3 lžíce balzamikového octa 2 lžíce hořčice 2 lžíce lahůdkového droždí 1 a 1/2 lžičky mořské soli 1 lžička mleté červené papriky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čočkové burgery (Scott Jurek) - vegan
Recept na Čočkové burgery (Scott Jurek) - vegan: Do menšího hrnce dáme čočku, vodu, petržel, natřený jeden stroužek česneku a 1/4 šálku cibule a přivedeme k varu. Snížíme plamen a vaříme zčásti přiklopené, dokud čočka nezměkne a voda se nevyvaří. Zatímco se čočka vaří, smícháme v míse namleté ořechy, strouhanku a lněné semínko. Přidáme lahůdkové droždí, sůl, pepř, mletou papriku a dobře promícháme. Zbylou cibuli, česnek, houby a zeleninu osmahneme na oleji (cca 8-10min) a poté odstavíme ze sporáku. Do měkké čočky přidáme ocet a hořčici a šťouchadlem na brambory nebo vařečkou rozmačkáme na hustou kaši. Ve velké míse smícháme čočku, s osmahnutou zeleninou a suchou směsí se strouhankou. Podle chuti lze případně přimíchat 1 lžičku koření Čubrica, Zlaté nebo Adžika. Necháme uležet v lednici cca 15-30 minut, klidně i přes noc. Mokrýma rukama uplácáme kuličky, které smažíme na troše oleje nebo grilujeme na lávovém kameni.
Poznámka k receptu na Čočkové burgery (Scott Jurek) - vegan: Tento recept je z knihy Jez a běhej od ultramaratonce Scotta Jureka, který díky veganské stravě vítězí v běhu na dloooouhé tratě :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čočkové burgery (Scott Jurek) - vegan, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Amy.Stoker7
- Datum vložení: 30.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: - 1 šálek sušené čočky - 2 a 1/2 šálku vody - 1 lžička petržele kudrnky - 1/4 lžičky pepře - 3 stroužky česneku (natřeného) - 1 a 1/4 šálku najemno nasekané cibule - 1/2 šálku namletých ořechů (vlašské, kešu nebo lískové) - 2 šálky strouhanky - 1/2 šálku mletého lněného semínka - 3 šálky najemno nasekaných žampionů - 1 a 1/2 šálku najemno nasekané kapusty, špenátu nebo jiné listové zeleniny 2 lžíce olivového oleje 3 lžíce balzamikového octa 2 lžíce hořčice 2 lžíce lahůdkového droždí 1 a 1/2 lžičky mořské soli 1 lžička mleté červené papriky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čočkové burgery (scott jurek) - vegan,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čočkové burgery (Scott Jurek) - vegan - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čočkové burgery (Scott Jurek) - vegan
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|