|
Recept na Čočková polévka s dýňovo-kokosovou smetanou
Recept na Čočková polévka s dýňovo-kokosovou smetanou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Čočková polévka s dýňovo-kokosovou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250g čočky (ideálně zelené) 5 lžic olivového oleje kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nahrubo nastrouhaný 1 svitek skořicové kůry 2 hřebíčky 1 malá sušená chilli paprička 1 cibule nadrobno 4 stroužky česneku na silné plátky 2 řapíky celeru na kousky (pokud máte drobnější domácí, tak asi 5 stonků) 1 lžíce rajč.koncentrátu 400g dýně (oloupané, nakrájené na větší kostky) 1/2 lžičky strouh.mušk.oříšku 1/2 lžičky cukru 200ml (i trochu míň) kokosového mléka nebo krému 1/2 lžičky soli pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čočková polévka s dýňovo-kokosovou smetanou
Recept na Čočková polévka s dýňovo-kokosovou smetanou: Čočku namočit přes noc do dostatečného množství vody a v lednici. Ve větším hrnci rozehřát olej a minutu na něm opékat zázvor, skořici, hřebíček a chilli (vcelku). Pak teprve přidat cibuli. česnek a řapíky celeru a opékat společně asi 5min. Přidat slitou čočku, litr čerstvé vody a rajč.koncentrát. Přivést k varu a vařit cca 1 hodinu nebo dokud není čočka měkká. Na konci varu odstranit hřebíček, skořici a chilli. Mezitím v jiném hrnci svařit dýni, kokos.tekutinu, mušk.oříšek, cukr a 2 špetky soli. Mírným varem asi 20min, dokud se dýně nerozpadá. Tyčákem nebo šťouchadlem na brambory pak vytvořit pyré (já dám příště o něco míň toho kokos.krému). Polévku servírujte tak, že nejprve nandáte čočku a na ni kopeček dýňového pyré. Každý si pak dochutí solí a pepřem.
Poznámka k receptu na Čočková polévka s dýňovo-kokosovou smetanou: Recept je z mé nové a naprosto skvostné kuchařky: Hana Michopulu "Recepty z farmářského trhu" I.díl podzim zima Je to neskutečná dobrota, jednak je to zase něco jiného, než klasická nakyslá čočkovka a taky spojení čočka-kokos-dýně je fakt zážitek!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čočková polévka s dýňovo-kokosovou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kanyla (Kamila)
- Datum vložení: 01.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 250g čočky (ideálně zelené) 5 lžic olivového oleje kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nahrubo nastrouhaný 1 svitek skořicové kůry 2 hřebíčky 1 malá sušená chilli paprička 1 cibule nadrobno 4 stroužky česneku na silné plátky 2 řapíky celeru na kousky (pokud máte drobnější domácí, tak asi 5 stonků) 1 lžíce rajč.koncentrátu 400g dýně (oloupané, nakrájené na větší kostky) 1/2 lžičky strouh.mušk.oříšku 1/2 lžičky cukru 200ml (i trochu míň) kokosového mléka nebo krému 1/2 lžičky soli pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čočková polévka s dýňovo-kokosovou smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čočková polévka s dýňovo-kokosovou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čočková polévka s dýňovo-kokosovou smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|