|
Recept na Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi
Recept na Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 větších brambor 4 plátky pikantní debrecínské slaniny nebo uzené kýty na bramborák na pánev + 2 plátky pikantní debrecínské slaniny na bramborák do pekáčku nebo na plech 1 vejce 4 PL hladké mouky sůl, čerstvý mletý pepř kmín, majoránka 3 stroužky česneku + 1 PL medvědího sušeného česneku olej na smažení + / a kdo chce, přidá mléko, to je ale podle každého /.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi
Recept na Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi: 1/ Slaninu nebo uzené maso pokrájíme na plátky a posypeme promnutou majoránkou nebo jinýma bylinkama. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme. Přidáme vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, lžíci sušeného medvědího česneku, sůl, pepř, kmín a ještě trošku majoránky. Těsto dobře promícháme. Oddělíme si bramborákové těsto na pánev a na těsto do pekáčku / půl na půl /. Na dno pánve s rozpáleným olejem dáme lžíci bramborákového těsta, na něj položíme plátek okořeněné debrecínské slaniny nebo uzeného masa a přikryjeme opět lžící bramborákové směsi. Plněné bramboráčky opečeme po obou stranách pěkně dozlatova. 2/ Další dva plátky uzeného masa pokrájíme na menší kousky a zamícháme do druhé části bramborákového těsta a dáme péci na plech s rozpáleným olejem. Pečeme také dozlatova. Upečené bramborákové těsto pokrájíme a podáváme. Oboje je moc dobré.
Poznámka k receptu na Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi: Nahrubo jsou takové křupavější. Mouku si přidejte podle sebe, já ji moc nedávám, ale někdo ji dává více.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 05.02.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 8 větších brambor 4 plátky pikantní debrecínské slaniny nebo uzené kýty na bramborák na pánev + 2 plátky pikantní debrecínské slaniny na bramborák do pekáčku nebo na plech 1 vejce 4 PL hladké mouky sůl, čerstvý mletý pepř kmín, majoránka 3 stroužky česneku + 1 PL medvědího sušeného česneku olej na smažení + / a kdo chce, přidá mléko, to je ale podle každého /
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|