|
Recept na Cizrnový talíř
Recept na Cizrnový talíř je zařazen v kategorii luštěniny.
K přípravě Cizrnový talíř budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g cizrny (suché) 1 veliká cibule nebo 2 menší 3 stroužky česneku 2 menší brambory hrstka nahrubo rozdrcených vlašských ořechů 1 kulička nového koření lžička hořčičného semínka 1/4 kostky masoxu olej podravka sůl pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cizrnový talíř
Recept na Cizrnový talíř: Cizrnu dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a necháme přes noc. Druhý den vodu slejeme (nemusíme všechnu) a dolijeme čistou vodou. Dáme na plotnu vařit, přidáme 1 stroužek česneku, kuličku nového koření, asi lžičku podravky a uzavřeme. V tlakáči necháme vařit cca 30 minut. Mezitím si v pánvi na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme celý jeden stroužek česneku a hořčičné semínko a smažíme dohněda. Oloupeme si brambory, nakrájíme na drobné kostičky. Po otevření tlakového hrnce přidáme k cizrně brambory a masox a ještě vaříme, aby brambory změkly. Poté přidáme osmaženou cibulku, ponoříme do hrnce ponorný mixér a rozmixujeme tak, aby zůstaly některé kousky cizrny a brambory celé (kdo nemá rád, může mixovat úplě na kaši). Nakonec do cizrny rozmačkáme poslední stroužek česneku, dáme ořechy, dochutíme solí, pepřem, popř. podravkou.
Poznámka k receptu na Cizrnový talíř: Podáváme s chlebem. Nebo jako obyčej s párkem/volským okem. Na talíři můžeme posypat špetkou skořice a ozdobit vlašským ořechem, já to nedělám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cizrnový talíř, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sardinka (Kristýna)
- Datum vložení: 03.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Luštěniny
- Suroviny: 250 g cizrny (suché) 1 veliká cibule nebo 2 menší 3 stroužky česneku 2 menší brambory hrstka nahrubo rozdrcených vlašských ořechů 1 kulička nového koření lžička hořčičného semínka 1/4 kostky masoxu olej podravka sůl pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cizrnový talíř,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cizrnový talíř - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cizrnový talíř
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|