|
Recept na Cizrnové skoro "jitrničky"
Recept na Cizrnové skoro "jitrničky" je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Cizrnové skoro "jitrničky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hrnek suché cizrny, 1/2 hrnku rýže, 1/2 hrnku ječných krup, 1-2 větší cibule, 5-6 stroužků česneku, oleje, pepř, sůl, majoránka, alobal nebo potravinářská fólie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cizrnové skoro "jitrničky"
Recept na Cizrnové skoro "jitrničky": Cizrnu namočíme přes noc a druhý dne ji v neosolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Do hrnce dáme ječné kroupy a když jsou skoro hotové, přisypeme rýži. Uvařenou cizrnu rozmačkáme nebo rozmixujeme, přidáme uvařené kroupy s rýží a necháme vychladit. Na pánev dáme olej a osmahneme na něm do sklovata drobně pokrájenou cibuli. Přidáme ke směsi z cizrny, ochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Směs dáme na potravinovou fólii nebo na alobal, mokrýma rukama ho vytvarujeme do válečku a pevně zabalíme. Okraje stočíme (jako u bonbonů) a dáme do lednice alespoň na 3 hodiny. Po ztuhnutí můžeme „jitrničky“ vybalit z fólie a podávat buď studené, dát na pár minut zapéct do trouby nebo osmahnout na pánvi. Podáváme se zelím nebo strouhanou červenou řepou a bramborem či pečivem.
Poznámka k receptu na Cizrnové skoro "jitrničky": http://www.lucasinka.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cizrnové skoro "jitrničky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 06.12.2010
- Počet porcí: 32 koleček
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1 hrnek suché cizrny, 1/2 hrnku rýže, 1/2 hrnku ječných krup, 1-2 větší cibule, 5-6 stroužků česneku, oleje, pepř, sůl, majoránka, alobal nebo potravinářská fólie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cizrnové skoro "jitrničky",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cizrnové skoro "jitrničky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cizrnové skoro "jitrničky"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|