|
Recept na Citrusové želé
Recept na Citrusové želé je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Citrusové želé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 velké pomeranče 1 citrón 2-3 polévkové lžíce cukru krystal (podle vlastní chuti) želatinové plátky 6 ks nebo sáček dortového želé na které jste zvyklí pomerančový džus cca 400ml - množství nutno změřit podle postupu nepovinně 50ml bílého rumu, možno vynechat.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Citrusové želé
Recept na Citrusové želé: Pomeranče a citron dobře umyjeme, rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Vymačkáme šťávu, Vezmeme jednu prázdnou polovinu a změříme její objem v odměrce, tak zjistíme kolik tekutiny budeme potřebovat na celkovou dávku. Vymačkanou šťávu z citrusů doplníme do požadovaného množství džusem, použila jsem pomerančový, ale můžete použít jiný, například s kontrastní barvou. Plátky želatiny namočíme podle návodu na cca 5 minut do studené vody. Ochutnáme šťávu s džusem a přisladíme, pokud se nám zdá málo sladká - přisladila jsem třemi lžícemi krystalového cukru. Můžeme přidat trochu bílého rumu, ale není to nutné. Štávu s cukrem zahříváme, ale nevaříme. Když je šťáva horká a cukr rozpuštěný, vložíme plátky želatiny a rozmícháme, rozpustí se téměř okamžitě. Vydlabané poloviny citrusových plodů položíme na hrníčky nebo do muffinkové formy, aby měly stabilitu. Já jsem použila muffinkovou formu. Do každé poloviny nalijeme šťávu s rozpuštěnou želatinou a necháme dobře zchladit do druhého dne. Druhý den ostrým nožem začistíme okraje a každou polovinu ještě jednou rozkrojíme.
Poznámka k receptu na Citrusové želé: vyrobeno podle původního receptu zde, jen mírně upraveno: http://varecha.pravda.sk/recepty/citrusove-zele-fo...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Citrusové želé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Betyna (Marcela)
- Datum vložení: 17.04.2011
- Počet porcí: cca 20 kousků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 4 velké pomeranče 1 citrón 2-3 polévkové lžíce cukru krystal (podle vlastní chuti) želatinové plátky 6 ks nebo sáček dortového želé na které jste zvyklí pomerančový džus cca 400ml - množství nutno změřit podle postupu nepovinně 50ml bílého rumu, možno vynechat
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na citrusové želé,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Citrusové želé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Citrusové želé
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|