|
Recept na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou
Recept na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g mascarpone 400 g zakysané smetany (16% tuku) 3 celá vejce 3 lžíce cukru 2 lžičky práškové želatiny 250 ml vody moučkový cukr dle potřeby Cukerný roztok: šťáva z 1 citronu 5 lžic cukru 200 ml vody Korpus: 200 g čokoládových sušenek (Derby, Koka, věnečky apod.) 120 g másla Ovocná omáčka: 100 g ostružin (nebo borůvek, malin atd.) 2 lžíce bílého krémového balsamica 1 lžíce tmavého klasického balsamica 1 lžíce citronové šťávy 150 ml vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou
Recept na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou: Korpus: Máslo rozpustíme na mírném ohni a vmícháme do rozmixované sušenkové drti a rukou promačkáme. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou směs. Prsty řádně uhladíme a dáme na 30 miut do lednice. Náplň: Cukerný roztok: všechny suroviny svaříme na mírnějším ohni, dokud nezískají konzistenci řidčího medu. Odstavíme. Vejce rozšleháme se 3 lžícemi cukru do husté pěny, vmícháme zakysanou smetnu, cukerný roztok. Pokud by nám náhodou vznily hrudky, přecedíme směs přes síto. Pak opatrně vetřeme mascarpone. Přivedeme k varu 100 ml vody, odstavíme a přisypeme želatinu. Když se rozpustí, přidáme dalších 150 ml vody, rozmícháme a vlijeme do mascarponové směsi. Ochutnáme, podle potřeby můžeme přidat moučkový cukr. Směs bude hodně tekutá, neděste se :-) Vše nalijeme na sušenkový korpus, vršek zakryjeme folií a uložíme do lednice aspoň na 6 hodin, nejlépe přes noc. Ovocná omáčka: Cukr s vodou přivedeme k varu. Pak přidáme obě balsamica, necháme znovu přejít varem a po 5 minutách, když směs zhoustne, opatrně vmícháme ostružiny. Ochutnáme, podle potřeby dosladíme nebo dokyselíme.
Poznámka k receptu na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou: Krájíme na trojúhelníky, nebo zkusíme pomocí vykrajovátek i jiné tvary, viz foto. Až budete dort krájet, můžete ho po obvodu uvolnit tenkým nožem. Tipy: citrony nahraďte limetkou nebo pomeranče. Místo tmavých sušenek zkuste světlé máslové. Dezet zkuste vylepšit pravou vanilkou a créme fresh :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72
- Datum vložení: 28.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: 250 g mascarpone 400 g zakysané smetany (16% tuku) 3 celá vejce 3 lžíce cukru 2 lžičky práškové želatiny 250 ml vody moučkový cukr dle potřeby Cukerný roztok: šťáva z 1 citronu 5 lžic cukru 200 ml vody Korpus: 200 g čokoládových sušenek (Derby, Koka, věnečky apod.) 120 g másla Ovocná omáčka: 100 g ostružin (nebo borůvek, malin atd.) 2 lžíce bílého krémového balsamica 1 lžíce tmavého klasického balsamica 1 lžíce citronové šťávy 150 ml vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|