RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou, recepty Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou, Citronový, koláč, ostružinovou, balsamicovou, omáčkou


Recept na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou

Recept na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené. K přípravě Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250 g mascarpone 400 g zakysané smetany (16% tuku) 3 celá vejce 3 lžíce cukru 2 lžičky práškové želatiny 250 ml vody moučkový cukr dle potřeby Cukerný roztok: šťáva z 1 citronu 5 lžic cukru 200 ml vody Korpus: 200 g čokoládových sušenek (Derby, Koka, věnečky apod.) 120 g másla Ovocná omáčka: 100 g ostružin (nebo borůvek, malin atd.) 2 lžíce bílého krémového balsamica 1 lžíce tmavého klasického balsamica 1 lžíce citronové šťávy 150 ml vody.

Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou
Zvětšit obrázek

Recept na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou

Recept na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou:
Korpus: Máslo rozpustíme na mírném ohni a vmícháme do rozmixované sušenkové drti a rukou promačkáme. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou směs. Prsty řádně uhladíme a dáme na 30 miut do lednice. Náplň: Cukerný roztok: všechny suroviny svaříme na mírnějším ohni, dokud nezískají konzistenci řidčího medu. Odstavíme. Vejce rozšleháme se 3 lžícemi cukru do husté pěny, vmícháme zakysanou smetnu, cukerný roztok. Pokud by nám náhodou vznily hrudky, přecedíme směs přes síto. Pak opatrně vetřeme mascarpone. Přivedeme k varu 100 ml vody, odstavíme a přisypeme želatinu. Když se rozpustí, přidáme dalších 150 ml vody, rozmícháme a vlijeme do mascarponové směsi. Ochutnáme, podle potřeby můžeme přidat moučkový cukr. Směs bude hodně tekutá, neděste se :-) Vše nalijeme na sušenkový korpus, vršek zakryjeme folií a uložíme do lednice aspoň na 6 hodin, nejlépe přes noc. Ovocná omáčka: Cukr s vodou přivedeme k varu. Pak přidáme obě balsamica, necháme znovu přejít varem a po 5 minutách, když směs zhoustne, opatrně vmícháme ostružiny. Ochutnáme, podle potřeby dosladíme nebo dokyselíme.

Poznámka k receptu na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou:
Krájíme na trojúhelníky, nebo zkusíme pomocí vykrajovátek i jiné tvary, viz foto. Až budete dort krájet, můžete ho po obvodu uvolnit tenkým nožem. Tipy: citrony nahraďte limetkou nebo pomeranče. Místo tmavých sušenek zkuste světlé máslové. Dezet zkuste vylepšit pravou vanilkou a créme fresh :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: danielle72
  • Datum vložení: 28.12.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
  • Suroviny: 250 g mascarpone 400 g zakysané smetany (16% tuku) 3 celá vejce 3 lžíce cukru 2 lžičky práškové želatiny 250 ml vody moučkový cukr dle potřeby Cukerný roztok: šťáva z 1 citronu 5 lžic cukru 200 ml vody Korpus: 200 g čokoládových sušenek (Derby, Koka, věnečky apod.) 120 g másla Ovocná omáčka: 100 g ostružin (nebo borůvek, malin atd.) 2 lžíce bílého krémového balsamica 1 lžíce tmavého klasického balsamica 1 lžíce citronové šťávy 150 ml vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist