|
Recept na Citronovy dort nepeceny
Recept na Citronovy dort nepeceny je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
K přípravě Citronovy dort nepeceny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
rozpis na tortovu formu 24 cm korpus: 300 g maslovych susienok 200 g lieskovych orieskov 150 g rozpusteneho masla plnka: 500 g ricotty ( u mna 250 g mascarpone, 250 g makkeho tvarohu Ouark) 200 g praskoveho cukru 500 ml jogurtu ( u mna Greek style joghurt) 20 g praskovej zelatiny 50 ml citronoveho likeru 2 KL citronoveho extraktu kora a stava z 1 vacsieho citrona 2 ks citronoveho zele ( Galaretka citronova) 500 ml vody alebo si pripravte citronove zele: 300 g vody stava a kora z 1 citrona 100 g cukru 1 vanilkovy cukor 50 ml citronoveho likeru 10 g praskovej zelatiny trochu zlteho potravinarskeho farbiva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Citronovy dort nepeceny
Recept na Citronovy dort nepeceny: Na suchej panvici oprazime lieskove oriesky. Odstavime zo sporaka a nechame ich vychladnut. Susienky pomelieme ( postruhame), pridame pomlete lieskove oriesky a rozpustene maslo. Dobre vymiesame a touto zmesou vylozime dno tortovej formy vylozenej papierom na pecenie. Silno, velmi silno zmes utlacime, aby sa korpus pri krajani nerozpadaval. Odlozime do mraznicky, kym si pripravime dalsiu vrstvu. Zelatinu dame napucat s 5 PL vody. Ricottu ( u mna mascarpone a tvaroh-Ouark) vymiesame s cukrom. Potom pridame jogurt, nastruhanu citronovu koru, stavu z citrona, citronovy extrakt, citronovy liker ( mozno vynechat) a dobre vsetko spolu vymiesame. Napucanu zelatinu na velmi miernom ohni za staleho miesania rozpustime. Nevarime, energicky miesame, aby sa nam vsetky hrudky rozpustili. Potom do zelatiny, ked je uz tekuta, odoberieme 2-3 PL z jogurtovej masy a dobre ju rozmiesame v zelatine. Za staleho slahania pridame tuto rozmiesanu zelatinu do zbytku jogurtovej masy a dobre preslahame mixerom, aby sa zelatina dostala rovnomerne do celej masy. Vylejeme na susienkovy zaklad, zarovname a odlozime opat na par minut do mraznicky (cca 15 min ). Ak mame citronovu galaretku, tak ju pripravime podla navodu, iba znizime vodu na polovicu, cize na 500 ml vody pouzijeme 2 Galaretky (citronove zele). Chladnucou, ale este stale tekutou Galaretkou zalejeme vrch torty a odlozime uz iba do chladnicky stuhnut. Minimalne na 4 hodiny, najlepsie vsak cez noc. Ak nemame hotove citronove zele, tak si ho vyrobime takto: Zelatinu dame napucat s 5 PL vody. Vodu, cukor, vanilkovy cukor, citronovu koru, stavu z citrona uvarime na sirup. Odstavime a preceditme cez sitko. Pridame citronovy liker, potravinarsku farbu, dobre zamiesame. Ja som pridala aj trochu citronoveho extraktu do zelatiny, ale nedoporucujem, lebo sa utvorili take mastne flaky. Napucanu zelatinu zalejeme teplym sirupom a dobre vymiesame, aby sme nemali hrudky. Ochladenou, ale este tekutou zelatinou zalejeme tortu. Odlozime do chladnicky na par hodin. Pred podavanim ozdobime tortu vyslahanou slahackovou smotanou, boky potrieme malym mnozstvom slahacky a na nu dame mandlove lupienky oprazene na suchej panvici, kuskami citrona, limetky alebo podla lubovole.
Poznámka k receptu na Citronovy dort nepeceny: Fotopostup najdete tu: http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/07/jaho...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Citronovy dort nepeceny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: adkas
- Datum vložení: 30.08.2013
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
- Suroviny: rozpis na tortovu formu 24 cm korpus: 300 g maslovych susienok 200 g lieskovych orieskov 150 g rozpusteneho masla plnka: 500 g ricotty ( u mna 250 g mascarpone, 250 g makkeho tvarohu Ouark) 200 g praskoveho cukru 500 ml jogurtu ( u mna Greek style joghurt) 20 g praskovej zelatiny 50 ml citronoveho likeru 2 KL citronoveho extraktu kora a stava z 1 vacsieho citrona 2 ks citronoveho zele ( Galaretka citronova) 500 ml vody alebo si pripravte citronove zele: 300 g vody stava a kora z 1 citrona 100 g cukru 1 vanilkovy cukor 50 ml citronoveho likeru 10 g praskovej zelatiny trochu zlteho potravinarskeho farbiva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na citronovy dort nepeceny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Citronovy dort nepeceny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Citronovy dort nepeceny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|