|
Recept na Citronový cheesecake
Recept na Citronový cheesecake je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
K přípravě Citronový cheesecake budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na 1 dortovou formu o průměru 22cm budete potřebovat: 400 g máslových sušenek, 200 g rozpuštěného másla a máslo na vymazání formy. Na náplň: 500 g měkkého polotučného tvarohu, 500 g mascarpone, nebo neochuceného pomazánkového másla, 200 g neochucené lučiny, 150 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 bal. želatiny za studena, já měla od Dr.Oetkera, 1 lžičku citronové kůry, 1 pol. lžíci citronové šťávy, moučkový cukr na posypání hotového dortu a plátky citronu na ozdobení..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Citronový cheesecake
Recept na Citronový cheesecake: Máslové sušenky si dáme do mikroténového pytlíku a válečkem na nudle je rozdrobíme. Dáme do mísy a přidáme rozpuštěné máslo a smícháme. Vymažeme si formu máslem a rozdrobenou sušenkovou směs dáme na dno formy a rovnou skleničkou pevně udusáme. Rozehřejeme si troubu na 180 st a koláč pečeme asi 8-10 min. Necháme vychladnout a plníme náplní, kterou si uděláme smícháním tvarohu, mascarpone, lučiny a ostatními ingrediencemi na náplň. Pak koláč posypem strouhanou kůrou z citronu a proložíme plátky citronu a nakonec vše posypem moučkovým cukrem. Dáme do lednice ztuhnout, nejlépe 12-24 hod.
Poznámka k receptu na Citronový cheesecake: Inspiroval mně recept v časopise Blesk pro ženy, tak jsem ho vyzkoušela. Krájet ho budu až zítra, mám ho na oslavu, takže foto rozkrojeného ještě dodám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Citronový cheesecake, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ruzena (Růžena Musilová)
- Datum vložení: 07.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
- Suroviny: Na 1 dortovou formu o průměru 22cm budete potřebovat: 400 g máslových sušenek, 200 g rozpuštěného másla a máslo na vymazání formy. Na náplň: 500 g měkkého polotučného tvarohu, 500 g mascarpone, nebo neochuceného pomazánkového másla, 200 g neochucené lučiny, 150 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 bal. želatiny za studena, já měla od Dr.Oetkera, 1 lžičku citronové kůry, 1 pol. lžíci citronové šťávy, moučkový cukr na posypání hotového dortu a plátky citronu na ozdobení.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na citronový cheesecake,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Citronový cheesecake - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Citronový cheesecake
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|