|
Recept na Citronová babeta II.
Recept na Citronová babeta II. je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Citronová babeta II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/4 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, kůra a šťáva z 1 citronu, olej a hrubou mouku na vysypání pekáče..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Citronová babeta II.
Recept na Citronová babeta II.: Citron namočíme na chvíli do teplé vody. Mezitím dáme zbytek surovin do mísy. Pak přidáme šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Vše promícháme a nalejeme do olejem vytřeného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečeme 20 - 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Po vychladnutí potřeme koláč připravenou polevou. Citronovou polevu připravíme následovně: Do misky vymačkáme šťávu z citronu (můžeme přidat i nastrouhanou kůru) a šleháme společně s moučkovým cukrem tak dlouho, dokud poleva není skoro bílá. Cukru přidáváme podle potřeby, aby konzistence polevy nebyla moc řídká, ale aby šla rozetřít na koláč.
Poznámka k receptu na Citronová babeta II.: Autor: Jitka ml. - Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Citronová babeta II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jitka a Vlastik
- Datum vložení: 10.12.2009
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 1/4 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, kůra a šťáva z 1 citronu, olej a hrubou mouku na vysypání pekáče.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na citronová babeta ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Citronová babeta II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Citronová babeta II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|